Poliester Brajdic

Županijska uprava za ceste krenula s radovima na projektu Happy bike

Županijska uprava za ceste krenula s radovima na projektu Happy bike

Typography

Jedan od Interreg projekata u koji je uključena Županijska uprava za ceste jest projekt pod nazivom Mura Happy Bike.

Vodeći partner na ovom projektu je Grad Letenye, a osim ŽUC-a partner na projektu je i Grad Ludbreg. Ukupna vrijednost projekta je 7.893.853,69 kuna.

Biciklistička staza koja ide kroz Grad Ludbreg obuhvaća i susjedne Općine Sveti Đurđ te prolazi kroz naselja Hrženica, Poljanec, Vinogradi Ludbreški, Globočec, Ludbreg, Selnik, Sveti Đurđ te završava ponovo u naselju Hrženica, na samoj granici s Međimurskom županijom gdje se spaja s rutom Grada Preloga.

Izgradnja biciklističke staze predviđena je na dionicama županijskih cesta u Poljancu te između Selnika i Obrankovca, a upravo danas krenuli su radovi na dionici između Selnika i Obrankovca vrijednosti 412.975,75 kuna. Radovi na biciklističkoj stazi u Poljancu krenuti će u sljedećih mjesec dana.

Projekt uključuje izgradnju biciklističke staze koja povezuje partnerska naselja, prolazeći uz rijeke Muru i Dravu. Prvi preduvjet za realizaciju projekta je izgradnja infrastrukture na dijelovima staze izgradnja biciklističkih staza, odmorišta i info točaka.

Prijavite se na naš Newsletter