Poliester Brajdic

3. međunarodna konferencija: Voda - najvrjedniji resurs budućnosti

3. međunarodna konferencija: Voda - najvrjedniji resurs budućnosti

Typography

3. međunarodna konferencija: Voda - najvrjedniji resurs budućnosti održati će se 2. srpnja u Zagrebu - Hotel Westin s početkom u 10.30 sati.

Planiranje i provedba infrastrukturnih projekata financiranih sredstvima EU predstavlja poseban razvojni izazov, za koji je do 2023. godine potrebno uložiti 3,7 mlrd. eura. Upravo je 2018. godina kada se mjere pokazatelji uspješnosti, što zahtijeva posebnu pozornost svih uključenih u planiranje, pripremu i provedbu infrastrukturnih projekata.

Sudjelovanje su potvrdili pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić, državni tajnik dr. sc. Mario Šiljeg ispred Ministarstva zaštita okoliša i energetike te mr. sc. Zoran Đuroković generalni direktor Hrvatskih voda, koji će se osvrnuti na sektorske prilike u vodoopskrbi i odvodnji. Ključno predavanje održat će zastupnica u Europskom parlamentu mr. sc. Ivana Maletić koja će govoriti o novim mogućnostima korištenja EU fondova te poticajima i primjeni inovacija u sektoru u svjetlu EU regulative. Sudjelovanje su najavili i saborski zastupnici Tomislav Panenić, Anka Mrak Taritaš, Branko Hrg, Damir Mateljan i prof. dr. Slaven Dobrović. Važan doprinos u stručnom i programskom smislu dat će čelnici vodećih udruga u vodnom gospodarstvu, dr. sc. Mara Pavelić iz Hrvatskog društva za zaštitu voda (HDZV) i Ivan Jukić iz Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije (HGViK).

Zabilježen je dobar odaziv isporučitelja vodnih usluga, nadležnih institucija, dobavljača i distributera opreme te okolišnih stručnjaka. Sve to potvrđuje kako je tema vodnih usluga visoko na ljestvici prioriteta, ne samo EU administracije nego i lokalnih aktera u Hrvatskoj, koji ubrzano rade na dostizanju ciljeva europskih direktiva.

Izjave za medije bit će u ponedjeljak (02. srpnja) s početkom u 10.15 ispred Kristalne dvorane hotela Westin (prizemlje)!

Izjave za medije će dati:
mr. sc. Ivana Maletić, Europski parlament, zastupnica
dr. sc. Mario Šiljeg, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, državni tajnik
Dragan Jelić, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, pomoćnik ministrice
mr. sc. Zoran Đuroković, Hrvatske vode, generalni direktor
Ivan Jukić, Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije (HGViK), predsjednik

Konferencija Vode program 2018

Prijavite se na naš Newsletter