Poliester Brajdic

Savjetovanje gradova Hrvatske u Rapcu

Savjetovanje gradova Hrvatske u Rapcu

Typography

Udruga gradova koncem ljeta u Rapcu održava sada već tradicionalno savjetovanje o lokalnoj samoupravi na kojem stručni i relevantni govornici obrađuju čitav niz tema objedinjenih u više tematskih blokova, a sve kako bi pomogli gradovima u Hrvatskoj s aktualnim izazovima s kojima se suočavaju.

Među brojnim lokalnim dužnosnicima bio je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Rab4

Ovogodišnje teme savjetovanja odnosile su se na novi Zakon o komunalnom gospodarstvu i njegovu primjenu u praksi, govorilo se i o videonadzoru javnih prostora, inovativnom i održivom turizmu koji u prvi plan stavlja baštinu, tradiciju i kulturu te, o neizostavnoj temi – financijama.

- Svatko od stotinjak ljudi, koliko nas se okupilo na ovogodišnjem savjetovanju ima slične probleme i suočava se sa sličnim izazovima. Svi nastojimo rješavati probleme s, primjerice otpadom na način na koji možemo. Uvijek je vrijedno i korisno učiti od drugih, pogotovo onda kad postoji ista razina odgovornosti prema svom gradu. Ne zaostaje Lepoglava po ničemu za drugim gradovima kao što ni neki drugi gradovi ne zaostaju za Lepoglavom – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač nakon završetka savjetovanja.

Kako ističe Kovač, u 'areni' u kojoj se svi zajedno nalazimo svaki dan, a čije uvjete diktira centralna država, svi nastojimo pružiti maksimum razvijajući svoje lokalne zajednice. Koji puta to ide teže ili sporije, ali važno je da ne stoji na mjestu.

- Da su nam koji puta zakoni nedorečeni, ograničavajući ili jednostavno loši vidimo na primjeru politike zbrinjavanja otpada, ali to nije ništa novo! Upravo zato kroz ovakva savjetovanja utječemo na njihove izmjene i dopune, a učimo od onih koji imaju rješenja za neke situacije iz prve ruke – zaključuje zamjenik gradonačelnika.

Rab1

Rab3

Prijavite se na naš Newsletter