Poliester Brajdic

Varaždinskoj županiji predana zahvalnica Viteškog reda svetog Nikole

Varaždinskoj županiji predana zahvalnica Viteškog reda svetog Nikole

Typography

Kao znak zahvale za podršku i sve odrađene zajedničke aktivnosti tijekom prošle godine, Viteški red svetog Nikole uputio je veliku zahvalu Varaždinskoj županiji.

Tajnicu Viteškog reda Ivanu Kovaček i Željka Rušeca je u ime Varaždinske županije primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, kojoj je predana ručno izrađena zahvalnica Viteškog reda Sv. Nikola.

Prijem viteski red sv nikola

Viteški red Sv. Nikole udruga je koja se bavi promicanjem povijesti i kulture Varaždina i Hrvatske organizacijom kulturno-umjetničkih i povijesno-umjetničkih uprizorenja. Posebnu pažnju posvećuju oživljavanju prizora iz razdoblja od 12. do 15. stoljeća, od pojave Varaždina u prvim pisanim dokumentima.

Prošle godine su organizirali već tradicionalni Međunarodni viteški turnir na bedemima Starog grada u Varaždinu, koji je otvorio župan Radimir Čačić, a prekrasan program poklonili su građanima u rujnu povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije. U atriju Županijske palače priredili su predstavu za djecu „Traži se vitez hrabar“ i organizirali razne radionice za djecu i odrasle.

S obzirom na odličnu suradnju u prošloj godini, Viteški red sv. Nikole i Varaždinska županija suradnju će nastaviti i u ovoj godini, a planirano je uređenje srednjovjekovnoga grada, velike manifestacije koja će trajati dva dana, a zasigurno će biti veliko iznenađenje za građane.

Prijavite se na naš Newsletter