Poliester Brajdic

Na sajmu Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu predstavilo se 15 proizvođača iz Varaždinske županije

Na sajmu Proizvodi hrvatskog sela u Zagrebu predstavilo se 15 proizvođača iz Varaždinske županije

Typography

Na 18. sajmu Proizvodi hrvatskog sela, koji je bio otvoren 29. ožujka u Zagrebu, predstavilo se i 15 proizvođača iz Varaždinske županije.

Riječ je o najstarijem i najvećem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj, na kojem je u proteklih 17 godina izlagalo više od 5.000 proizvođača, a posjetilo ga je tisuće posjetitelja, među kojima i strani turisti.

Varaždinska županija je i ove godine s 18.750 kuna pomogla da se u Zagrebu predstavi 15 naših proizvođača.

Svoje proizvode su predstavili: OPG Pocedulić Dario, Elton d.o.o, Iva Pešut - Tkalačka radionica, OPG Petrović Andreja, OPG Mirko Lastavec ispred poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj, OPG Kotišćak Josip, Eko breg Ronald Bakal, OPG Metlikovec Slobodan, Zadruga Lepoglavske čipke, OPG Kurtek, DOMED - obrt za pčelarstvo, LUKIVINA –Franjo Makar, Goga Gluten Fri, OPG Marica Držajić i Božena Carević.

Sajam proizvodi hrvatskog sela 2019 3

Sajam proizvodi hrvatskog sela 2019 4

Sajam proizvodi hrvatskog sela 2019 5

Sajam proizvodi hrvatskog sela 2019 6

Sajam Proizvodi hrvatskog sela održao se od 29. ožujka do nedjelje 31. ožujka, na prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Ulici grada Vukovara 68 u Zagrebu.

Cilj Sajma je pomoć malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima u promociji i prodaji njihovih proizvoda, kao i omogućiti posjetiteljima kupnju tradicijskih domaćih proizvoda do kojih teško dolaze jer se većina ovih proizvoda ne nudi trgovačkim lancima. Nude se suhomesnati proizvodi, domaći sirevi, med i ostali pčelinji proizvodi, eko proizvodi, ulje i ocat, vina, rakije, liker te proizvodi tradicijskih obrta i kućne radinosti.

Otvorenju 18. sajma prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek.

Prijavite se na naš Newsletter