Poliester Brajdic

Održan treći Marš za životinje

Održan treći Marš za životinje

Typography

Snažne poruke suosjećanja na transparentima, glasna povorka, dimne baklje, bubnjanje.

13. travnja, Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama, šarenim dimnim bakljama, bubnjanjem Zlih bubnjara i glasnim sloganima, više od 500 sudionika širilo je poruku ljubavi za sve stanovnike planeta Zemlje.

Uz poznate pojedince, Marš za životinje podržalo je više od 50 svjetskih i domaćih organizacija iz SAD-a, Australije, Slovenije, Grčke, Izraela, Kanade, Belgije, Škotske, Njemačke, Italije, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske i Francuske. Maršu se je, osim brojnih sudionika iz hrvatskih gradova, ali i iz inozemstva, osobno pridružila i Annabella McIntosh, koordinatorica za Istočnu Europu njemačke PETA-e.

Organizatori, udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, navode: „Iznimno smo zadovoljni što sve veći broj ljudi širi svoj krug suosjećanja i na one koji nemaju gotovo nikakvih prava. Danas smo pokazali da smo još jedan korak bliže pravednijem svijetu za sve potlačene, napuštene, zlostavljane, iskorištavane i odbačene životinje.”

Treci Mars za zivotinje 01 2019

Zahvaljuju sudionicima Marša: „Svi koji su izašli na ulice bili su glas životinja koje pate i umiru jer netko ne želi kastrirati pse i mačke o kojima skrbi, kojima propisuju smrtnu kaznu zbog neodgovornosti njihovih skrbnika, kojima odsijecaju kljunove i repove u farmskom uzgoju, kojima lome kosti podižući im tijela visoko u zrak kako bi ih bacili na brodove koji ih vode u smrt, kojima bez milosti probijaju mozak pištoljem za omamljivanje i režu vratove u klaonicama, koje su izluđene zatočeništvom u zoološkim vrtovima i besmislenošću nakaradnih nastupa u cirkusima, kojima ulijevaju otrovne kemikalije u grla u pokusima koji neće spasiti nijedan ljudski život, s kojih deru kožu i krzno, u koje pucaju nazivajući to zaštitom prirode. Poruka ovoga Marša za životinje je da svaki pojedinac može promjenom vlastitih navika itekako utjecati na stvaranje manje okrutnoga svijeta za sva bića.”

Prijavite se na naš Newsletter