Poliester Brajdic

Najveći B2B gaming turnir u regiji podigao ljestvicu još više

FOTO: Marko Vukas

Typography

Locastic i Bravo Systems pobjednici četvrtog izdanja turnira Good Game.

Protekli je vikend bio posebno uzbudljiv u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Četvrto izdanje velikog B2B gaming spektakla okupilo je brojne obožavatelje ove industrije, a dva dana prepuna emocija, pozitivne energije i druženja, opravdala su visoka očekivanja svih natjecatelja i posjetitelja. Bilo je ovo zasigurno najbolje izdanje atraktivnog B2B gaming turnira Good Game Zagreb 2019 powered by Samsung Galaxy 10, koje će se pamtiti po sjajnoj organizaciji i posjećenosti, ali i po brojnim popratnim sadržajima, konferenciji te njegovom humanitarnom karakteru koji ga čini još posebnijim. Veličanstveni trofej ove je godine otišao u ruke tima tvrtke Locastic, pobjednicima Lige A, dok je momčad Bravo Systems proglašena prvacima Lige B.

Good Game Zagreb Locastic zlato A liga

Good Game Zagreb 2019 Bravo Systems zlato B liga

"Kad se osvrnem na same početke i shvatim gdje smo stigli u samo par godina, malo je reći da sam ponosan. Good Game Zagreb 2019 Powered by Samsung Galaxy 10 napravio je svjetlosni skok po pitanju organizacije, produkcije i kvalitete B2B esporta. Vizija svake godine sve više postaje stvarnost, a rezultat je to rada i nevjerojatnog truda cijelog našeg tima u proteklih šest mjeseci. Zaista se od srca želim zahvaliti svima koji su omogućili da četvrto izdanje bude dosad najveće druženje tehnoloških kompanija iz regije s ciljem još jačeg umrežavanja i izmjene iskustava te financiranja budućih mladih poduzetnika“, poručio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global te dodaje: “Veliko hvala svim sudionicima i čestitke pobjednicima! Na kraju, Good Game su ljudi koji se okupljaju oko gaminga i prenose svoju pozitivnu energiju na druge oko sebe, a naša priča hrabro ide dalje. Uskoro se spremaju natjecanja u regiji, a Good Game se širi i na Kinu. Naše vrijeme tek dolazi, a vidimo se svi zajedno u Zagrebu, 2020. godine.”

U službenom natjecateljskom turniru i ove su godine sudjelovala 30 timova koja su pokazala sve svoje vještine u jednoj od najpopularnijih esports igara na svijetu, Counter Strike: Global Offensive. Više od 1.000 asistencija i 5.000 ubojitih pogodaka zabilježeno je u virtualnom svijetu ove atraktivne igre, a vrhunska domaća gaming oprema MSGW gaming Computers, omogućila je igračima još bolje iskustvo tijekom napetih borbenih minuta. Kako se ove godine natjecanje odvijalo u dvije lige, kući su s peharom otišla dva tima. Ligu A osvojio je tim tvrtke Locastic, drugo mjesto pripalo je igračima NSofta dok je treće timu iz Inceptuma. Prvo mjesto u Ligi B osvojio je Bravo Systems, drugo Serengeti dok je Algebra zasjela na treću poziciju.

Tijekom dva dana Muzej suvremene umjetnosti privukao je brojne poklonike esports i gaming industrije. Osim središnje arene, u kojoj su se odvijale borbe i koja je uvijek bila ispunjena do posljenjeg mjesta, posjetitelji su mogli uživati u posebno osmišljenim zonama poput Art Expoa s grafiti umjetnicima, Escape Rooma, Tough Muddera, zone sa Greyp biciklima tvrtke Rimac Automobili, Retro Areni, Green Corneru s masažama i zdravim sokovima, Here be Dragons kućici kao i u Expo Areni u kojoj su Samsung i A1 predstavili ono najbolje od tehnologije. Naravno, svi su se mogli okušati i u dodatnim mini esports turnirima, a najdraži kutak za opuštanje bio je Food Corner. Održala se i Good Game konferencija, a studenti su dobili priliku upoznati potencijalne buduće poslodavce.

Good Game 2019 Greyp

Good Game Zagreb 2019 panelisti

Iako je zagrebačko izdanje završilo, Good Game Global hrabro kroči dalje. Naime, turnir će se u narednim mjesecima održati u Skopju, Beogradu i Ljubljani, a licenca za održavanje prodana je i u Kini pa će se tako u Suzhou i Shanghaiju ovi esports susreti održavati dva puta godišnje.

Ponosni partneri turnira Good Game su Samsung Galaxy 10 i tvrtka A1. Sve ostale informacije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook i Instagram profilu.

Prijavite se na naš Newsletter