Poliester Brajdic

Druženje s građanima na Franjevačkom trgu u sklopu Europskog tjedna

Druženje s građanima na Franjevačkom trgu u sklopu Europskog tjedna

Typography

Zašto je Europska unija važna, koje su njezine institucije i zašto je važno izaći na izbore za Europski parlament 26. svibnja, samo su neka od pitanja na koja su građani mogli dobiti odgovore 11. svibnja, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

U sklopu Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata održano je druženje s građanima pod nazivom „Ususret izborima za Europski parlament“, a ciljem promocije kampanje „Ovaj put biram“ kojom se građane potiče da izađu na izbore za Europski parlament.

Eu druzenje s gradanima 2019 5

Na druženju su bili i župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, kao i zamjenik župana Robert Vugrin.

Građanima su dijeljeni promotivni i informativni materijali o Europskoj uniji, korisne brošure o putovanju po EU, letci, baloni koji su najviše razveselili djecu, kao i kokice u kutijama s EU logom. Na štandovima su izlagali učenici OŠ Petrijanec i Gospodarske škole Varaždin, a gudački trio iz Glazbene škole u Varaždinu pobrinuo se za prigodni glazbeni program.

Eu druzenje s gradanima 2019 10

Europski tjedan nastavlja se 14. svibnja, kada će u Županijskoj palači u Varaždinu u 10 sati početi predavanje „Članstvo u Europskoj uniji – političke i financijske mogućnosti i perspektive“. 16. svibnja od 11 do 13 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače bit će održana prezentacija „Varaždinska županija – primjer uspješnog korištenja mogućnosti financiranja iz EU fondova.

Istoga dana, 16. svibnja, u 18 sati, u atriju Županijske palače počet će European Pub Quiz, a u 20 sati program će završiti koncertom sastava Pulp Fiction.

Prijavite se na naš Newsletter