HEP

Prvi Cloud forum na temu Povjerenje u Cloud usluge, 19. travnja u Zagrebu

eurocloud.hr

Typography

Prvi hrvatski Cloud forum čija je glavna tema povjerenje u Cloud usluge održat će se 19. travnja u Hotelu Antunović u Zagrebu. Bit će to konferencija koja će na jednom mjestu omogućiti susret Cloud ponude i potražnje (rješenja i usluga u „oblaku) te pružiti detaljan pregled Cloud tržišta u Hrvatskoj.

Konferencija se održava u organizaciji udruge EuroCloud Hrvatska - neovisne, neprofitne, interesne paneuropske udruge koja provodi osmišljene, svrhovite i učinkovite programe, projekte i aktivnosti s osnovnim ciljem stvaranja povjerenja u digitalnu platformu. EuroCloud udruga predstavlja paneuropsko središte, mrežu dijeljenja iskustava i znanja između kupaca i pružatelja usluga računalstva u oblaku, start-up tvrtki i istraživačkih centara te je u potpunosti neovisna pri čemu održava stalan i otvoren dijalog sa svim partnerima kako bi približila pružatelje Cloud usluga i poslovne korisnike.

Glavna tema konferencije bit će izgradnja povjerenja u Cloud usluge, koji je nužna pretpostavka za ozbiljniju osnovu provedbe digitalne transformacije.

U zadnje se vrijeme mnogo govori o digitalnoj transformaciji koja s jedne strane predstavlja značajnu preobrazbu poslovnih procesa, pri čemu upotreba najnovijih digitalnih tehnologija donosi rješenja za unapređenje poslovanja, ali i preobrazbu koja utječe i na sve ostale aspekte ljudskog društva. Tehnologija neizostavno grabi naprijed i nosi sa sobom brojne prednosti, ali neke nedostaci koji zadiru u zonu ljudske privatnosti, slobode govora i kretanja kao i brojnih mogućnosti manipulacije nama i našim postupcima.

Sigurnost i povjerenje se teško i dugo grade, a gube se u trenu i zauvijek! No postoji način izgradnje i očuvanja povjerenja u primjenu digitalne tehnologije. Jer je Cloud tehnologija infrastruktura digitalne transformacije, a stvaranjem povjerenja u Cloud pospješuje se digitalna transformacija.

Navedene su samo neke od tema koje će biti dotaknute u sklopu Cloud foruma, konferencije koja će pokazati neke od najboljih praksi, pružiti presjek Cloud tržišta u Hrvatskoj, spojiti Cloud ponudu i potražnju, sve na jednom mjestu.

Cloud forum ovih je dana dobio i svog prvog platinum partnera, tvrtku DataBox, podatkovni centar te jedan od vodećih pružatelja Cloud rješenja (rješenja u „oblaku“) u Republici Hrvatskoj.

Prijaviti se možete na poveznici.

Prijavite se na naš Newsletter