HEP

Mastercard predstavio rješenje za digitalizaciju u sektoru osiguranja

Mastercard predstavio rješenje za digitalizaciju u sektoru osiguranja

Typography

Platforma Mastercard Send zaživjela u Kanadi, slijedi širenje na druga tržišta.

Mastercard je 27. veljače najavio globalno partnerstvo s kompanijom Dream Payments kako bi korisnicima osiguranja omogućili brzu, jednostavnu i sigurnu isplatu. Ove kompanije dijele viziju prema kojoj će vlasnici police osiguranja primiti brzu isplatu na bilo koju platnu karticu ili račun. Northbridge Financial bit će prvi pružatelj usluga osiguranja u Kanadi koji koristi platformu Mastercard Send putem Dream Payments Huba, nakon čega slijedi pozicioniranje na međunarodnim tržištima.

Prema najnovijem godišnjem izvješću Insurance Bureau of Canada, lokalna osiguravateljska industrija isplaćuje godišnje oko 30 milijardi dolara potraživanja. Ova suradnja će omogućiti osiguravateljskim kompanijama digitalizaciju i automatizaciju isplata, zamjenjujući tiskanje, sortiranje i slanje čekova brzim sustavom i učinkovitim digitalnim plaćanjima. Korisnici mogu očekivati brzo i izravno primanje novčanih sredstava, najprije na račun debitne kartice po izboru, izbjegavajući nepotrebno čekanje, a sredstva će dobiti kad su im najpotrebnija.

Mastercard Send je globalna push platna platforma namijenjena radu s bankama, tvrtkama, digitalnim igračima, vladama i uslugama za prijenos novca, pomažući im da moderniziraju način na koji šalju novac, kako u matičnim zemljama, tako i kada je riječ o prekograničnim transakcijama. Već danas, platforma Mastercard Send olakšava isporuku sredstava u gotovo realnom vremenu na sve račune debitnih kartica u SAD-u.

„Mastercard je usredotočen na poboljšavanje načina na koji ljudi i tvrtke plaćaju i načina na koji primaju isplatu financijskih sredstava, nudeći više izbora, sigurnost i praktičnost“, rekao je Zahir Khoja, stariji potpredsjednik za program Global Acceptance & Solutions kompanije Mastercard. „Ova suradnja s kompanijom Dream Payments pokazuje našu predanost širenju dosega digitalnih plaćanja, omogućujući osiguravateljskim kompanijama da unaprijede doživljaj svojih korisnika.“
„Mastercard i Dream Payments pomažu u digitalizaciji plaćanja za osiguravajuće kuće“, dodao je Brent Ho-Young, izvršni direktor kompanije Dream Payments.

„Korisnici osiguranja zaslužuju da prime isplatu svojih potraživanja brzo i elektronski te na financijske račune po svom izboru, bez obzira je li to bankovni račun, debitna kartica, prepaid kartica ili mobilni novčanik.“
Integriranjem platforme Mastercard Send i Dream Payments Huba, dvije kompanije postavile su temelj za ključan i skalabilan razvoj u globalnom sektoru osiguranja. Uz ubrzavanje isplata potraživanja, Mastercard i Dream Payments namjeravaju proširiti rješenja za plaćanje karticama i s računa na račun i na druge kanale kao što su plaćanje premija osiguranja, plaćanje dobavljača i radnika.

„Iskustva naših korisnika u slučajevima potraživanja su ključna kada su u pitanju obećanja koja im dajemo“, rekao je George Halkiotis, izvršni potpredsjednik za potraživanja u kompaniji Northbridge Financial. „Uzbuđeni smo što možemo pružiti bolje i brže iskustvo naplate potraživanja našim korisnicima.“

 

Prijavite se na naš Newsletter