HEP

FOI i TICM u članstvu radne grupe „Digital Danube“ za digitalizaciju dunavske regije

Izvor: https://www.baden-wuerttemberg.de/de/startseite/

Typography

U Zagrebu je 19. travnja formirana radna grupa „Digital Danube“ čija će glavna zadaća biti rad na inicijativama i projektima s temom digitalizacije poslovnog sektora, izrada preporuka za kreiranja javnih politika i umrežavanja relevantnih dionika na području dunavske regije.

Radnu grupu čine predstavnici partnerskih organizacija iz 7 europskih zemalja (Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Bugarska i Hrvatska) koje zajedno sudjeluju na projektu DIGITRANS – Digitalna transformacija u dunavskoj regiji, a od hrvatskih partnera to su Fakultet organizacije i informatike Varaždin i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Radna grupa „Digital Danube“ svečano je predstavljena u sklopu posjeta delegacije iz njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg na čelu s premijerom Winfriedom Kretschmannom koji je Potvrdu o osnivanju grupe osobno uručio predstavnicima radne grupe. Ispred Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, kao član radne grupe Potvrdu je primio prof. dr. sc. Vjeran Strahonja koji je ujedno ispred FOI-ja i voditelj projekta Digitrans. Svečanom događanju nazočila je i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, kao i drugi ugledni gosti.

Osnivanje radne grupe „Digital Danube“ još je jedan korak prema učvršćivanju suradnje među partnerima iz zemalja dunavske regije koji će kroz zajednički rad na projektima digitalizacije pomoći poduzetnicima,akademskim institucijama, javnim organizacijama i ostalim ciljnim skupinama da iskoriste puni potencijal digitalnih tehnologija i unaprijede svoje poslovanje.

Prijavite se na naš Newsletter