HEP

LG predstavlja prvi 8K OLED televizor na svijetu tijekom sajma IFA

LG predstavlja prvi 8K OLED televizor na svijetu tijekom sajma IFA

Typography

Predvodnik u masovnoj proizvodnji OLED televizora velikih zaslona, LG je spreman postati lider i u drugim tehnologijama naprednih premium televizora.

LG Electronics (LG) je već predvodnik u naprednim inovacijama u segmentu televizora sa svojim OLED TV-ima, a sada će na sajmu IFA 2018 predstaviti prvi 8K (7680x4320) OLED TV na svijetu. Tako će 88-inčni 8K LG OLED TV imati preko 33 milijuna samoosvjetljujućih piksela koji stvaraju omjer kontrasta bez premca i istinsku crnu boju koja definira savršenu kvalitetu slike OLED televizora.

Lge 8K OLED TV 01 1

Očekuje se kako će se isporuke OLED televizora udvostručiti u 2018. te dosegnuti preko 9 milijuna jedinica do 2022. Tako će LG nastaviti povećavati udio OLED-a u svom portfelju premium televizora i potaknuti korisnike na masovnije prihvaćanje OLED TV-a. Dok je tržište 8K televizora još u svojim začecima, očekuje se kako će do 2022. porasti na više od 5 milijuna jedinica, a LG će ustrajati na tome da bude vodeći i na tzv. ultra-premium tržištu sa svojom tehnologijom 8K OLED televizora.

Usprkos napretku u području LCD-a, OLED se često spominje kao „tehnologija prikaza nove generacije“ zato što emitira svoju svjetlost, eliminirajući potrebu za bilo kakvim pozadinskim osvjetljenjem. Zahvaljujući tome nastaju najmoderniji televizori koji redefiniraju kvalitetu slike i dizajna proizvoda. LG nije bio samo začetnik takvih tehnologija, već ih je uspješno plasirao na tržište.

„LG-ev prvi 8K OLED TV je vrhunac tehnološkog postignuća i sljedeći evolucijski korak u tehnologiji prikaza,“ rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „4K OLED-i imali su veliku ulogu u preoblikovanju TV industrije, a LG je uvjeren kako će 8K OLED učiniti isto.“

Posjetitelji LG-evog izložbenog prostora u dvorani 18 kompleksa Messe Berlin mogu pogledati 88-inčni 8K LG OLED TV zajedno s drugim inovacijama u segmentu televizora.

Prijavite se na naš Newsletter