HEP

Drugo izdanje BlockSplit konferencije

Drugo izdanje BlockSplit konferencije

Typography

Međunarodna konferencija BlockSplit namijenjena je poduzetnicima i programerima.

Jedina je ovakve vrste u regiji, a sudionicima pomaže da postanu dio industrije koju je započeo Bitcoin, a danas sve više nastavlja Ethereum. Cilj nam je da neki novi hrvatski startupi nastanu upravo zahvaljujući iskustvu sa BlockSplita.

BlockSplit konferencija održati će se krajem mjeseca, 25. - 26. travnja na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Očekuje se premašivanje prvog prošlogodišnjeg odaziva kada je prisustvovalo 400 sudionika.

BlockSplit konferencija, najveća je BLOCKCHAIN konferencija u regiji. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i ove godine otvara svoja vrata uz još veći broj stručnjaka te domaćih i inozemnih gostiju. Riječ je o jedinstvenoj prilici za podizanje znanja u ovoj industriji te stvaranje korisnih poslovnih poznanstava. Konferencija će pružiti niz kvalitetnih programerskih i poslovnih radionica, poznatih predavača i sponzora, demonstraciju najnovijih tehnologija, prezentacije, prilike za umrežavanje,  bogat zabavni program i druge popratne događaje.

BlockSplit Hrvatsku i Split čini mjestom susreta IT stručnjaka, poduzetnika, programera, domaćih i stranih blockchain entuzijasta, raznih institucija, studenata i medija. Konferencija će se i ove godine održati na Ekonomskom fakultetu u Splitu, na kojem se očekuje više od 400 posjetitelja.

Konferenciju organizira Udruga Blockada, u suradnji s brojnim partnerima, a predstavnik organizatora, Tomislav Mamić ovom prigodom je izjavio: “Svrha BlockSplit konferencije je razvoj blockchain industrije u Hrvatskoj i regiji. Zato se jako trudimo stvoriti sadržaj koji će privući talentirane programere i poduzetnike i omogućiti im ulazak u ovu novu industriju. Prošlogodišnja konferencija je u Split dovela čak 400 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, kao i vodeće stručnjake i tvrtke na svijetu. Ove godine se nadamo ponoviti isti uspjeh, uz još bolji program. Osim toga, očekujemo da ćemo postići još veći značaj za zajednicu, kao i ostaviti trag na globalnom nivou.”

Što donosi druga BlockSplit konferencija?

Drugo izdanje splitske konferencije namijenjene međunarodnoj razmjeni iskustava i širenju znanja među blockchain zajednicom očekuje nas krajem mjeseca na Ekonomskom fakultetu. I ove će godine publika imati priliku slušati o izazovima rada u ovom području od brojnih stručnjaka, ali i sudjelovati na radionicama i uspostaviti nove kontakte i poznanstva, posebno na neformalnim zabavnim dijelovima konferencije. Svoje ulaznice možete nabaviti na službenoj stranici konferencije.

U nastavku teksta dajemo pregled novosti koje donosi BlockSplit ove godine.

 1. Tematski fokus na DAO i Defi
 2. Više kvalitetnih radionica
 3. Više poznatih projekata
 4. Demonstracija najnovijih tehnologija
 5. Bolji zabavni program
 6. Otvoreni i besplatni meetupi
Odličan program s fokusom na DAO i Defi

Kripto zima donijela je pravi masakr ICO projekata koje je u 2017. godini iznjedrio Ethereum. Vjerojatno 90 posto takvih projekata je već doživjelo neslavnu propast, a hype je općenito zamijenjen štednjom i fokusom na rad. Barem kod onih koji su uspjeli preživjeti. Jedni od tih koji su uspjeli ne samo preživjeti, nego i ostvariti zavidne pomake u razvoju proizvoda i povećanju broja korisnika su MakerDAO i Aragon.

MakerDAO je prvi uspješan pothvat stvaranja decentralizirane stabilne valute i kredita i najpoznatiji projekt u Defi - “Decentralized Finance”. Njihova valuta, poznata kao “dai”, se kreira izdavanjem kredita, što je pak moguće zaključavanjem određenog iznosa ethera u Makerove pametne ugovore. Do sada je izdano preko 200 milijuna dolara vrijednosti kredita i Maker ne pokazuje znakove posustajanja sa ponekad dvoznamenkastim mjesečnim rastom.

MakerDAO je samo jedan od predstavnika nove generacije financijskih institucija izgrađenih na Ethereum blockchainu, a uz njega na BlockSplit dolaze Aave (ETHLend i AavePay), Limechain (Limepay), Electrocoin (Paycek) i drugi. Ukoliko vas zanima razvoj novih financijskih usluga, bilo kao programera, poduzetnika ili regulatora, BlockSplit konferencija je nešto što ne smijete propustiti!

Druga velika tema ovogodišnjeg BlockSplita je DAO - “Decentralized Autonomous Organization”, odnosno trgovačka društva osnovana na blockchainu. Program fokusiran na DAO-e je dobio svoj naziv i web stranicu: daocon.io. Na DaoCon dolazi Aragon, čiji suosnivač će održati predavanje i radionice za poduzetnike početnike na kojima će izraditi svoju firmu i naučiti o naprednim mogućnostima Aragon platforme. Osim njih, na konferenciji će biti predstavljeni brojni projekti s uslugama i rješenjima za decentralizirane firme, kao i stručni predavači koji će pričati o poslovnim, legalnim i tehnološkim aspektima ove teme.

Više kvalitetnih radionica

Blockchain je osnova poslovne i društvene infrastrukture budućnosti te će zamijeniti brojne centralizirane institucije na koje se društvo oslanja kako bi funkcioniralo, od sudstva, preko financijskog sustava do trgovine. To je industrija u kojoj se tek otvaraju mnoge vrijedne prilike te je svaki novi poslovni pothvat u ovoj industriji izrazito vrijedan. U Hrvatskoj i ostatku Jugoistočne Europe ih ipak nema baš puno. Zato je BlockSplit konferencija bitna, ona kroz kvalitetne prilike za učenje i umrežavanje pruža jednu od najboljih prilika za domaće tvrtke i talente da uđu u ovu industriju.

Osnova edukativnog programa BlockSplit konferencije su višesatne i cjelodnevne radionice.

Čak deset tehničkih i netehničkih radionica je najavljeno za ovogodišnju BlockSplit konferenciju. Sudionici će dobiti priliku dublje zagrebati u sljedeće teme:

 • razvoj poslovnih modela u blockchain industriji
 • izgradnja banke na blockchainu
 • osnivanje trgovačkog društva na blockchainu
 • izrada arbitrabilnih pametnih ugovora
 • stvaranje skalabilnih decentraliziranih aplikacija
 • ciljano praćenje i analiza blockchain transakcija
 • legalni aspekti DAO-a
 • slanje privatnih transakcija

http://www.blocksplit.org/

https://twitter.com/blocksplit

https://www.facebook.com/blocksplit

https://www.linkedin.com/blocksplit

Prijavite se na naš Newsletter