HEP

Na Trakošćanu 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

Na Trakošćanu 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije

Typography

Povodom Svjetskog dana voda, u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom TRAKOŠĆAN 2019.

Festival se organizira u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Cjelokupni program, te popratne aktivnosti najavili su 14. ožujka na prigodnoj press konferenciji predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini te predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija i članica Udruge Olgica Friščić.

Kako je naznačila predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević ovaj Festival je nešto novo u turističkoj ponudi Varaždinske županije.

- Mi želimo spojiti i našu turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote naše Županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje. Dobro je poznato da je ono pogodno za sve generacije, od onih najmanjih do najstarijih te zato pozivam sve da se odazovu ovoj manifestaciji. I sama sam odnedavno članica ove Udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje – rekla je Natalija Martinčević te pohvalila rad i aktivnosti Udruge Drava.

Predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija napomenula je kako je nordijsko hodanje postalo omiljeni hobi za mnoge Varaždinke i Varaždince.

- Ideja je nastala nedavno, Županija nas je podržala i odlučili smo organizirati ovaj Festival na jednoj atraktivnoj lokaciji, a to je Trakošćan. Pozivamo sve, od mališana, do umirovljenika, da dođu, da se uključe, biti će organizirane tri rute, biti će organizirano i razgledavanje Dvorca Trakošćan uz pratnju vodiča, prigodni koncert, a predviđeni je i ručak za sve šetače. Također, prije samog otvaranja Festivala svim zainteresiranima mjeriti će se masnoća u tijelu, krvni tlak te šećer – rekla je Katica Kalajdžija.

Direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini je istaknuo kako će subota na Trakošćanu svakako privući veliki broj šetača, ali i turista iz susjednih Županija.

- Ove godine smo inače pripremili u suradnji s pet sjevernih Županija konjičko turističke rute, a zasigurno ćemo u narednom razdoblju značajnije se posvetiti pješačkim stazama, naime dolazi nam sve više turista iz skandinavskih zemalja gdje je tradicija pješačenja jako popularna i razvijena – rekao je Bojanić Morandini.

1. PROGRAM

od 9:00 do 10:00 - okupljanje sudionika, piće dobrodošlice, okrepa

od 9:30 do 13:00 - mjerenje masnoća u tijelu, šećera u krvi i krvnog tlaka

od 10:00 do 10:30 - prigodni program

od 10:30 do 11:0 - zajedničko vježbanje, formiranje grupa po rutama

od 11:10 do 13:30 - 1. RUTA - 10 km (dva kruga oko jezera)

od 11:20 do 12:30 - 2. RUTA - 5 km (jedan krug oko jezera)

od 11:30 do 12:30 - 3. RUTA - 2.5 km (do ribarske kućice i natrag)

od 11:30 do 13:30 - KREATIVNA RUTA za one koji nisu uključeni u prethodne rute (odrasli, djeca u pratnji roditelja i osobe s posebnim potrebama) - rute po dogovoru

od 13:30 do 14:30 - ručak

od 14:00 do 16:00 - glazbeno - zabavni program, pjeva Nenad Kumrić Charlie

Prijavite se na naš Newsletter