HEP

Rovinjski studio Tumpić/Prenc nastavlja suradnju s francuskim mljekarskim divom

Rovinjski studio Tumpić/Prenc nastavlja suradnju s francuskim mljekarskim divom

Typography

Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc nastavlja suradnju s francuskom Groupe Bel, jednim od najvećih proizvođača sira u Europi, točnije s njegovim umjetničkim laboratorijem Lab'Bel.

Rovinjski je studio ovog puta osmislio vizualni identitet za Lab'Belovu izložbu Metaphoria III, koja je tijekom listopada i studenog održana u Parizu.

“S obzirom na to da izložba na svoj način tematizira selidbu, iskoristili smo kao motiv na plakatu kutiju iz koje izlazimo i gledamo prema nebu te tako možemo putovati unedogled. Sretni smo što na ovaj način nastavljamo pozitivnu suradnju s našim francuskim klijentom koji i dalje prepoznaje našu kvalitetu i trud”, izjavio je kreativni direktor studija Anselmo Tumpić.

U naslovu već treće izložbe Metaphoria u nizu, nakon dosadašnjih u Grčkoj i Portugalu, nalazimo igru riječi, tj. spajanje riječi “metafora” i “euforija”, čime je dana nova dimenzija pojmovima “transport” i “prelijevanje radosti”. Poznati umjetnici pozabavili su se oblicima i materijalima iz svakodnevnog života prelijevajući ih iz uobičajenog konteksta i dajući im određenu dvosmislenost.

Time je istaknuta želja za napuštanjem granica vizualne umjetnosti kako bi se otvorio i potaknuo dijalog između svih umjetničkih područja.

Studio Tumpić/Prenc dosad je za Lab'Bel odradio vizualne komunikacije za promociju posebnog izdanja popularnog Belovog sira, čiju ambalažu oslikavaju popularni suvremeni umjetnici, te izradio hvaljeni katalog za izložbu kojom je Bel otkrio godinama otkupljivana umjetnička djela. Lab'Bel je, inače, osnovan 2010. s ciljem podržavanja likovne umjetnosti otkupom radova i organizacijom izložbi. Za mali rovinjski studio, ističe njegova direktorica Sara Prenc Opačić, velik je uspjeh i potvrda kvalitete sad već stalna suradnja s francuskim divom osnovanim prije 153 godine, koji danas ima podružnice u čak 33 zemlje.

https://www.lab-bel.com/en/

https://www.lab-bel.com/en/exhibition/metaphoria-iii-2/

MetaphoriaIII Tumpic Prenc

Prijavite se na naš Newsletter