HEP

Osobne financije – projekt Ekonomske klinike

Osobne financije – projekt Ekonomske klinike

Typography

Studenti mlade, neprofitne udruge Ekonomska klinika ove godine po treći puta organiziraju projekt “Osobne financije” kojim se nastoji povećati financijska pismenost građana i stvoriti podloga za lakše donošenje vlastitih odluka vezanih za financijske proizvode i usluge.

Ekonomska klinika neprofitna je organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim
udrugama te mladim i socijalnim poduzetnicima. Osnovni cilj je povećanje opće ekonomske i financijske pismenosti svih skupina društva te podupiranje razvoja poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Upravo iz tog razloga, Ekonomska klinika odlučila je pokrenuti projekt Osobne financije koji se ove godine održava treći put.

Osobne financije je projekt kojim se u sklopu besplatnih interaktivnih predavanja i radionica nastoji na učinkovit i zabavan način naučiti sve zainteresirane kako pametno ulagati, trošiti i štedjeti svoj novac. Predavači su stručnjaci iz područja upravljanja osobnim financijama te stručnjaci iz pojedinih poduzeća i financijskih institucija s bogatim znanjem i iskustvom u tom području. Glavni cilj provođenja ovog projekta je stvaranje financijske podloge za donošenje vlastitih odluka vezanih za financijske proizvode i usluge te stvaranje financijski pismenih i odgovornih građana.

Projekt će se odvijati svake srijede u razdoblju od 13. ožujka do 10. travnja s početkom u 18 h u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve one koji su željni znanja o osobnim financijama, a primarno osobama starijim od 25 godina koje donose važne financijske odluke kao što su krediti, štednja, životno osiguranje i slično.

Teme po predavanjima:

1. 13.03.2019. - Odluke o kupovini i načini zaduživanja
2. 20.03.2019. - Štednja i oblici štednje
3. 27.03.2019. - Vrste osiguranja
4. 03.04.2019. - Mirovinski stupovi
5. 10.04.2019. - Porezi u RH

Radionica za zainteresirane polaznike na temu definiranja vlastite financijske pozicije održat će se 11. travnja.

Više informacija te obrasce za prijavu možete naći na Facebook stranici projekta (https://www.facebook.com/osobnefinancije.ekonomskaklinika/).

Prijavite se na naš Newsletter