HEP

Dani međunarodne suradnje na Fakultetu organizacije i informatike (FOI International Days 2019)

Dani međunarodne suradnje na Fakultetu organizacije i informatike (FOI International Days 2019)

Typography

12. dan međunarodne suradnje održati će se 16. svibnja, na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (Pavlinska 2, Varaždin), kao središnji dio trodnevnog događaja pod nazivom FOI International Days 2019. Cjelokupni događaj trajat će od 15. do 17. svibnja 2019. godine.

Dan međunarodne suradnje jedno je od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, a od prošle je godine produžen u višednevno događanje pod nazivom FOI International Days. Cilj dana međunarodne suradnje je informiranje, umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje. Kao i prijašnjih godina, i ove godine nas očekuje mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica, uz nezaobilazno druženje i umrežavanje. Tradicionalno, ovo događanje posjećuju studenti, nastavnici i drugi djelatnici FOI-ja te svi zainteresirani djelatnici drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i ostalih sveučilišta i institucija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Prvi dan, 15. svibnja, predviđen je za održavanje radionica za studente Fakulteta organizacije i informatike. Bit će održane dvije radionice na kojima će studenti moći čuti sve važne informacije vezane uz Erasmus+ studijski boravak te stručnu praksu u inozemstvu. Radionice će održati djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja u suradnji s Centrom za podršku studentima i razvoj karijera FOI te članovi Erasmus studentske mreže Zagreb.

Središnji dan ovog trodnevnog događanja bit će 16. svibnja, što je ujedno 12. dan međunarodne suradnje FOI-ja. Glavni dio programa što počinje u 10,00 sati, čine tri zanimljiva pozvana predavanja inozemnih gostiju:

• Susan Loubet s partnerskog fakulteta ESIEA u Francuskoj održat će predavanje na temu usporedbe međunarodne suradnje i internacionalizacije Francuske i Hrvatske;
• Judit Trombitas i Norbert Nagy s partnerskog Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu govorit će o provedbi zajedničkih studija s Middlesex University London u čemu su međunarodno prepoznatljivi;
• Prof. Henry Muccini sa Sveučilišta L'Aquila u Italiji predstavit će studijske programe na Sveučilištu L'Aquila i prilike za dolazne studente.

Istovremeno će na drugom katu FOI-ja biti postavljeni štandovi gostujućih sveučilišta i fakulteta na kojima će zainteresirani studenti i nastavnici moći dobiti sve informacije i promotivne materijale. 17. svibnja, organizirana su dva pozvana predavanja u sklopu kolegija, sastanci s predstavnicima FOI-jevih laboratorija i centara, posjet Tehnološkom parku Varaždin te posjet Muzeju krapinskih neandertalaca u Zagorju.

Cijeli program FOI International Days 2019 nalazi se na ovom linku.

Prijavite se na naš Newsletter