HEP

Istra u Zagrebu

FOTO: Julio Frangen

Typography

Vinska kušaonica Istra u Zagrebu koju organizira Udruga Vinoljupci i na kojoj će se predstaviti sedam istarskih vinarija, održat će se 28. ožujka s početkom u 18 sati u restoranu Klub književnika u Zagrebu.

„Istarska vina uvijek predstavljaju pravu poslasticu za vinoljupce. Stoga očekujemo da će nam se u četvrtak u Klubu književnika pridružiti velik broj ljubitelja vina kako bi zajedno s nama uživali u dobroj kapljici i izvrsnoj atmosferi“ – izjavila je Irena Lučić, voditeljica projekta Vinoljupci.

Na kušaonici će se predstaviti vinarije Damjanić, Zigante, Trapan, Deklič, Anđelini, Ravalico i Agrolaguna. Glavne zvijezde večeri ponovo su hrvatske autohtone sorte – malvazije i terani, ali među predstavljenim vinima mogu se pronaći i neke vrlo zanimljive kupaže, kao i osvježavajući pjenušci.

Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u ukusnim zalogajima i živoj glazbenoj kulisi dueta RetroBoys.

Udruga Vinoljupci djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala sedam open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način.

Večernja vinska druženja posvećena su jednoj vinskoj regiji ili podregiji. Na kušaonici se predstavlja šest do deset vinarija, čime se svakom pojedinom izlagaču osigurava dovoljno prostora za uspostavljanje kontakta s potrošačima i za kvalitetno predstavljanje nekoliko vinskih etiketa. 

Prijavite se na naš Newsletter