Naslov knjige “Budi nezaustavljiv” stavlja veliki naglasak na samopouzdanje koje je svakome od nas potrebno za postizanje ciljeva.

Mala je riječ od velike važnosti koja u svemu služi kao pokretač i daje nam vjetar u leđa da budemo hrabriji, odlučniji i uporniji u ostvarenju svojih ciljeva. Kada imamo veliku količinu samopouzdanja, hrabro pristupamo svemu što želimo i lako pronalazimo smjernice koje nas brzo dovode do željenog cilja.

U životu svatko od nas treba podršku u teškim trenucima i svakoga treba ohrabriti da nastavi prema svome cilju i nikada ne odustane od svog sna. Kada se svi snovi sruše i kada većina ne vjeruje u tvoj uspjeh, tada trebaš nekoga tko će ti pomoći da se digneš iz pepela, čak i kada ti se to čini nemogućim.

Sve je to život, padovi i prepreke su na svakom koraku i sastavni su dio njega, ali sve to treba trenutno zaboraviti i ohrabriti se da sve što želiš mi to možemo ostvariti, jer odustajanje nikada nije opcija , a kad nema tko će nas drugi bodriti, onda moramo sami.

Čak i kada nam se čini da smo na samom dnu, nema odustajanja, već sigurnim korakom treba isplivati ​​na površinu i udahnuti život punim plućima, a kada smo već na dnu, jedina opcija je popeti se. Borba za ostvarenje snova u životu je svakodnevna, stalno težimo nečem boljem i ljepšem.

Nakon ostvarenja svakog svog sna postajete jači i težite biti još veći i ljepši, a samim time i mi postajemo pametniji u procesu koji provodimo u djelo. Neprestano učimo svladavati mnoge prepreke kako bismo ostvarili svoje ciljeve, jer to je život koji živimo i trebamo ga živjeti najbolje što možemo.

“Ostani jak, neka se pitaju kako se još smiješiš… Slijedi svoje snove…”

U knjizi “Budi nezaustavljiv” autor daje primjer kako je kapetan tijekom veslanja došao do poruke na svom veslu, a to je značilo da svatko od nas treba koristiti svoj razum, napraviti plan, stalno vježbati i koristiti metodama prepoznavanja i improvizacije, neprestano traži način kako uspjeti, a kad god je potrebno za sve svoje ciljeve, angažira tim koji će mu pomoći na putu do cilja.

Pisac nas uči da pronađemo svoje “zašto” u svojoj glavi i umu. Zatim napraviti plan i definirati korake za postizanje cijelog plana, prepoznati sve razloge koji nam pomažu da vjerujemo u ishod plana, improvizirati u prevladavanju izazova i problema, potražiti savjete stručnjaka i svakako napraviti tim s onim ljudima koji može nadopuniti naše slabosti.

U životu ste najčešće ograničeni sposobnošću sanjanja, koja je polazište svakog velikog sna, a ograničeni hrabrošću koja vam pomaže ili odmaže u ostvarenju snova. Imaju zajednički cilj do kojeg ne možete doći bez te dvije ključne stvari.

Život i snovi na prvi pogled izgledaju komplicirano i nedostižno, ali to je samo na prvi pogled. Sve što trebamo učiniti je poput mornara pronaći svoj kurs i slijediti ga, jer tako ćemo ploviti prema svom cilju. Bit će oluja i valova koji će nas pokušati skrenuti s kursa, ali bit će i onih lijepih mirnih dana koji će nas približiti našem cilju.

Trebali biste što više sanjati i istraživati ​​nove mogućnosti, jer vas nedostatak snova može ograničiti u ostvarenju vašeg cilja. Naravno, potrebna je i hrabrost jer ona je ta koja slijedi sve vaše snove.

Kad god si postavite cilj u životu, uvijek gledajte krajnji proizvod, odnosno ishod koji je rezultat vaše hrabrosti i zalaganja. To je najbolji način da vidite koliko nam je ovaj cilj važan. Treba posložiti prioritete između važnih i manje važnih ciljeva, koje je lijepo imati negdje u glavi, a još bolje na papiru.

Postavljanje ciljeva koji igraju ulogu u prekretnici vašeg života nešto je za što može biti potrebno mnogo vremena, mjeseci, a možda čak i godina. Da biste odabrali pravi put do svog cilja, morate razumjeti svoje “zašto”, ono opravdava mnoge stvari u životu svakoga od nas, zašto netko odustaje, a netko nastavlja naprijed još sigurnije i samouvjerenije.

Stoga u svakom svom postavljenom cilju sagledajte sve pozitivne i sve negativne strane. Kad oboje zbrojite i podvučete crtu, znat ćete za što se zapravo zalažete i što doista trebate učiniti kako biste u toj borbi uspjeli. Pronađite barem jednu stvar, koja će vam biti okidač da ne odustanete, već da idete dalje do samog kraja svog cilja. – (Budi nezaustavljiv)

NTreba mi alarm, moja strast me budi…Rkaže netko tko se posvetio…

U ostvarenju svojih ciljeva trebamo biti kreativni, maksimalno predani, ali svakako moramo biti strpljivi jer za sve je potrebno vrijeme. Trodimenzionalno planiranje, koje spisateljica opisuje u knjizi, osim što je dobro, uči nas sagledati situaciju iz više kutova. – (Budi nezaustavljiv)

Budi nezaustavljiv

To nam ostavlja puno mogućnosti i prostora da sagledamo sve prednosti i nedostatke u postizanju cilja te možemo pravovremeno reagirati i riješiti probleme koji nam se nađu na putu, bez elementa iznenađenja. Trebali biste izraditi vlastiti plan i objesiti ga negdje gdje će uvijek biti na vidiku. Ono je zapravo potrebno da služi kao pokretač motivacije i želje za ustrajnošću i uspjehom. – (Budi nezaustavljiv)

Ako je to jedan od prekretnica u vašem životu koji oduzima puno vremena i nerješiv je poput cjeline, treba ga raščlaniti na dijelove i svakodnevno rješavati poput malih kamenčića koji su sastavni dio goleme stijene. Svakodnevnim rješavanjem tih malih dijelova sigurno ste korak bliže cilju uspjeha. – (Budi nezaustavljiv)

Bilo bi lijepo da postoje čarobne tablete koje bi riješile sve naše probleme i ostvarile sve naše snove. Želje su jedno, a stvarnost nešto drugo, no tu čarobnu pilulu sigurno već imamo u sebi, samo ju trebamo aktivirati. Ono je svakako prisutno u svima nama i jednom riječju se zove tjelovježba. – (Budi nezaustavljiv)

Tjelovježba je zapravo nešto što je glavni pokretač naše energije koja nam je prijeko potrebna u svemu. Ako nam nešto ne ide od ruke, ako ne postignete ni male stvari, izgubit ćete povjerenje u sebe i nećete se smjeti uhvatiti u koštac s velikim stvarima. Zato je pravo vrijeme da počnete vježbati i izbacite sve loše, te se ispunite dobrom i pozitivnom energijom koja je glavni pokretač našeg uspjeha. – (Budi nezaustavljiv)

Uglavnom, ništa se veliko ne postiže preko noći, a ne postiže se ni bez tima. Niti jedan pojedinac ne može sam uspjeti u tom cilju bez pomoći tima, stoga je cilj okupiti se i ostvariti velike ciljeve u životu. Na tom putu, koji nije nimalo lak, kada puno radite, trudite se i riskirate, u postizanju uspjeha zapravo pokazujete drugima zašto bi vam se trebali pridružiti i postati dio tima. – (Budi nezaustavljiv)

Kada stvorite tim, makar i mali, na dobrom ste putu, jer uvijek imate priliku proširiti ga, a samim time možete proširiti i svoje ciljeve prema uspjehu. Kao vođa takvog tima uvijek morate imati jasno definiran „zašto“ i svrhu cilja jer je to jedan od načina pokretanja i održavanja tima. Morate biti stup i kamen temeljac momčadi, bodriti ih svaki dan, jer povlačenje i odustajanje nije opcija. – (Budi nezaustavljiv)

Ovo je bio sažetak knjige “Budi nezaustavljiv” pisca: Aldena M. Millsa. – (Budi nezaustavljiv)

PREPORUKA

NOVI KATALOG CIJENA: U Bingu vikend traje četiri dana

Posjetite naše Bingo trgovine i iskoristite popuste od četvrtka do nedjelje, jer u Bingu vikend traje četiri dana Ponudu...

Kako odabrati autodijelove – najvažniji kriterij odabira

U današnjici česta tema jeste kako odabrati autodijelove, a da pri tome ne donesemo pogrešnu odluku. Zamjena autodijelova jedna...

Svaki vikend je shopping vikend uz Addiko Mastercard kartice

Popusti pri kupovini kod odabranih trgovaca za plaćanje bilo kojom Addiko Mastercard karticom. Užitak u kupovini od ovog vikenda...

Sve je lakše kad se podijeli

Decembar je mjesec kupovine i poklona, bilo da se radi o djeci, drugim članovima porodice ili nekim drugim...

Vispak, Konzum i Mercator zajedno „stvaraju ljubav“ za djecu oboljelu od raka

Društveno odgovorne kompanije Vispak, Konzum i Mercator, vođene istim vrijednostima, odlučili su na poseban način obilježiti kraj ove...

Budi brz, ali ne žuri

Siguran i zajamčen uspjeh krije se u jednostavnosti, kako navode pisci u knjizi "Budi brz, ali ne žuri". U...

Kako su stolice iz Hadžića postale najprodavanije stolice u Njemačkoj

Bh. kompanija „Adana Co“ – Domaći dizajneri namještaja koji su osvojili evropsko tržište… Trpezarijske stolice koje se proizvode u...