Dodatni prostor u stanu je uvijek poželjan. Ukoliko imate manjak prostora u vašem stanu saznajte kako da oslobodite prostor.

Svi se borimo s nedostatkom prostora u kući, bez obzira živimo li u manjem ili većem stambenom prostoru. Uvijek razmišljamo o tome jesmo li mogli bolje i pametnije organizirati raspored namještaja, dodati detalje, iskoristiti kutove.

Manipulacijom namještajem, rasvjetom i ogledalima, osim uređenja doma, u svoj dom možete unijeti prozračnost i osjećaj prostranosti, bez ikakvih suvišnih ulaganja. Zašto se onda ne biste osjećali ugodnije i ugodnije u svom domu? Evo kako uz nekoliko provjerenih trikova dobiti dodatni prostor.

Učinite prostor multifunkcionalnim

Samo zato što je soba dizajnirana na određeni način, ne znači da ste ograničeni na korištenje samo rasporeda koji vam je dan. Budite kreativni i pretvorite ormar u kućni ured koji se otvara i zatvara po potrebi.

Pokušajte dodijeliti dvije funkcije svakoj (ili barem jednoj) sobi. Spavaća soba ili kuhinja može biti i ured, ako radite od kuće. Možete ga integrirati u dnevni boravak kuhinja. Multifunkcionalnost je nešto čemu posljednjih godina pribjegavaju svi dizajneri interijera i arhitekti.

Jeste li dovoljno koristili hodnik?

Prvi dio vašeg doma koji gosti vide i odakle ih ispraćate trebao bi biti funkcionalan i imati prostor za brzo i učinkovito manevriranje. Iskoristite prostor na najbolji mogući način tako što ćete postaviti klupu ili prostor za sjedenje da izujete cipele i stavite dječje torbe kada žurite u školu.

Ako nemate mjesta za klupu (koja će imati i prostor za odlaganje), onda na zid možete montirati kuke, kao i otvorene police za odlaganje sitnica. Svakako postavite veliko ogledalo na zid kako biste otvorili ovaj dio kuće, koji je inače mračan i skučen.

Učinite dnevni boravak praktičnim

Jeste li primijetili da je vaša dnevna soba uvijek najneurednija soba u kući, a da se o tome uopće ne brinete? Dnevni boravak je uvijek najprometnija prostorija u stanu, što zbog prijatelja koji svrate, članova obitelji koji tu gledaju televiziju, a i pijete kavu i odmarate na kauču!

Dodatni prostor u stanu
Dodatni prostor u stanu je uvijek poželjan

Maksimalno iskoristite ovaj prostor multifunkcionalnim namještajem, poput kauča ili postavlja koji imaju dodatke u obliku polica za odlaganje i stolića za kavu koji ispod imaju ladice i otvorene police. Morate imati skriveni prostor kada se puno ljudi okupi u dnevnoj sobi. – (Dodatni prostor u stanu)

Kupaonica ima puno mogućnosti

Prostorija u koju se ujutro probudite iu koju prvi uđete, a posljednja koju posjećujete navečer, često je najlošije organizirana. U kupaonici značajan doprinos mogu dati otvorene police i košare ispod umivaonika, a male električne uređaje koji se ne koriste svakodnevno smjestiti na police iza vrata. Organizator za cipele može se pretvoriti u prostor za držanje šminke, češljeva i četki, nakita, pa čak i dodataka poput remena.

Učinite tehnologiju u kupaonici također praktičnom, uz izbor 2 u 1 Electrolux strojevi za pranje i sušenje rublja koji štede prostor. Na internetu pronađite kreativne ideje poput sanduka, košara, pletenih vrećica, a osim što ćete njima uljepšati kupaonicu, oslobodit ćete mjesta za sitnice koje zauzimaju mjesto na vašem umivaoniku ili ormariću. – (Dodatni prostor u stanu)

Olakšajte kuhanje u kuhinji

Kuhinja je najprometnija prostorija u domu koju svi rado posjećuju, au njoj mora biti prostora za pripremu hrane u kojoj će svi uživati. Mora biti funkcionalan, ugodan i praktičan za kuhanje jela, grickalica i pripremanje kućnih zabava.

Povećajte prostor pomoću okomitih zidnih polica za odlaganje, koristite organizatore ladica za suhu hranu i posude za odlaganje hrane (staklenke). Bacite sve što ne koristite, prepakirajte otvorene vrećice u kontejnere i postavite kuke za lonce i tave na zid ili strop kako biste oslobodili prostor u ormaru. Jednostavno ga organizirajte tako da prvenstveno vi bolje “plivate” u njemu. – (Dodatni prostor u stanu)

Dodatni prostor u stanu
Dodatni prostor u stanu je uvijek poželjan

Iskoristite svoju spavaću sobu na najbolji način

Svaka spavaća soba trebala bi biti utočište od svijeta i mjesto gdje se noću odmarate, a ujutro budite svježi i pomlađeni. Zato prostor mora disati, a to ćete postići tako da svi vaši ormari budu pravilno iskorišteni. Izvansezonsku odjeću pospremite u vreće za pohranu ispod kreveta i investirajte u organizatore za ormare koji odvajaju odjeću po vrsti, kao i one u koje se sprema obuća, dodaci i slično. Svaki se ormar može pametnije koristiti, stoga bacite se na posao. – (Dodatni prostor u stanu)

Ni mali prostori kao što su garsonijere, studentske sobe i garsonijere ne moraju predstavljati izazov za korištenje prostora. Zapravo, život u manjem domu daje vam mogućnost da zadržite samo ono što vam je apsolutno potrebno! Povećajte prostor za pohranu tako što ćete objesiti bicikl na zid, postaviti police za knjige iznad ulaznih vrata te postaviti police u spavaćoj sobi, kupaonici i kuhinji. Kada očistite prostor od nepotrebnih stvari i pametno ga organizirate, to će vašem životu donijeti kvalitetu. – (Dodatni prostor u stanu)

PREPORUKA

Tehnička škola Daruvar dobila opremu za potrebe radioničkih vježbi

Tvrtka ProElektronika iz Zagreba potpisnik je hvale vrijedne donacije industrijske opreme za Tehničku školu Daruvar. Odlični poslovni rezultati...

Izreke i citati o životu

Otkrijte što su to poznati književnici, filozofi, glumci i umjetnici rekli o životu. Ovo su najbolje izreke i...

Kako naučiti dijete da gleda na sat

U nastavku teksta pronaći ćete korisne savjete kako naučiti dijete da gleda na sat, na i zabavan jednostavan...

Veze na daljinu – kako prevladati izazove?

Veze na daljinu teško je održavati. Obitelj i prijatelji često će vam reći da se ne nadate previše da...

Nova platforma za prognozu vremena!

Kakvo će sutra biti vrijeme sutra i 7 sedam dana od sada otkriva domaća platforma za prognozu vremena. Kakvo...

Što učiniti kada vaš pas neprestano laje?

Pitate se što učiniti kada vaš pas neprestano laje? Evo nekoliko korisnih savjeta za Vas! Psi su među kućnim...

Kako je nastalo skijanje – povijest skijanja

Ako se pitate kako je nastalo skijanje pročitajte nastavak članka i saznajte zanimljivu priču. Vjerojatno mislite da je skijanje...

Razvoj govora kod djece

Razvoj govora kod djece se razlikuje od djeteta do djeteta. Osnove jezika stječu se do trećeg rođendana, a cjelokupni...