Godišnji horoskop za 2023. godinu

Još malo pa nam stiže 2023. godina. Godina u kojoj Saturn prelazi u znak Riba, godina u kojoj će Jupiter boraviti u znaku Ovna i Bika, godina u kojoj ćemo imati pomračenja na osi Bik – Škorpija (pomračenja Mjeseca u ovim znacima), ali i na osi Ovan – Vaga (u ovim znacima će biti pomračenja Sunca). Godina u koju ulazimo sa retrogradnim Marsom u znaku Blizanaca i retrogradnim Merkurom u znaku Jarca. Godina u kojoj ćemo imati retrogradnost Venere u znaku Lava.

Ukoliko očekujete da će 2023. godina biti iole lakša od 2022. – pa mislimo da ćete biti razočarani razvojem događaja. Ono što će obilježiti 2023. godinu je prelazak Saturna u znak Riba i to početkom marta. Ovo je inače jedna od težih pozicija za Saturna, planetu koja vlada strukturom, granicama, opipljivim, onim što je utvrđeno, nepromjenjivo, praktično, materijalno, čvrsto. Ribe su potpuna suprotnost – promjenjivost, bezgraničnost, izgubljenost u ogromnom prostoru, rasplinutost.

Saturn traži materijalne dokaze, Ribe traže vjerovanje. Saturnova simbolika je kamen, a znaka Riba – okean. Neminovno, kamen tone na dno i dolazi do njegove dezintegracije i propadanja. Isto tako, cijeli proces ogromnih promjena na globalnom i ličnom nivou, koji je krenuo godinama unazad, nastavlja se nesmanjenim tempom. Neće se sve riješiti tokom 2023. godine, ali će proces promjena tada ući u drugačiju, intenzivniju fazu sa kojom će se završiti vjerovatno tek oko 2026. godine.

Šta je ono što možemo da očekujemo? Godina je nepovoljna za praktične i materijalne stvari, pogotovo ako se čvrsto držimo starih obrazaca i načina funkcionisanja. Ribe su znak rastvaranja i krajeva pa će svaka struktura, koju smo ko zna koliko dugo unazad gradili, doći na svojevrstan ispit zrelosti i održivosti. Ono čemu je „prošao rok“ – bilo da je u pitanju lični plan – naš način funkcionisanja, navike, pogled na život, odnosi u kojima smo ili da je u pitanju svijet oko nas – granice, institucije, put kojim čovječanstvo ide – neminovno će početi da nestaje. Proces je već otpočeo godinama unazad i sada samo ulazi u drugačiju fazu.

Sve ono što je bilo prikriveno, sakriveno, tajno, počeće da izlazi na površinu. Što veća tajna otkrivena, veći skandal oko nje. Na ličnom planu – otkrivanje tajnih odnosa, dogovora, muljanja, krađa. Na globalnom planu – gubitak ugleda kod nekih javnih ličnosti, izlaženje na površinu tema koje su odavno gurane pod tepih, otkrivanje mahinacija, gubitak reputacije ili razaranje određenih struktura i institucija.

Naš svijet se neminovno mijenja. I nije baš uvijek lako suočiti se sa tim, pogotovo što se i mi sami u tom procesu takođe mijenjamo. Možemo osjetiti u nekim momentima da nemamo za šta da se uhvatimo ili da gubimo tlo pod nogama, jer one strukture na koje smo se oslanjali više ne funkcionišu. Ribe su znak vjere, duhovnosti, kreativnosti, ideja, samospoznaje i mira.

Zadatak svakog od nas će biti da u narednih godinu dana umjesto da padamo u melanholiju, samosažaljenje, poludepresivna stanja, uzdignemo sebe kroz prihvatanje, razumijevanje, sklanjanje od loših navika i loših ljudi, kroz postavljanje zdravih struktura našeg života, kroz kreativnost, intuiciju i ljubav prema sebi i prema drugima, prema svijetu u kojem živimo. Stare granice i strukture prestaju da postoje, vrijeme je da crtamo i pravimo nove!

Ono što nam 2023. godina donosi na ličnom planu saznajte tako što ćete kliknuti na svoj znak (pa i podznak). Neka nam je sa srećom!www.minimagazin.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

SMIJATI SE ILI KAJATI Ovakve poruke šalju horoskopski znakovi kada se napiju

Evo kako to izgleda kod svakog od 12 horoskopskih znakova.Ovan“Biću kod tebe za sat vremena, hoću te golu...

Kakav prvi utisak ostavlja vaš horoskopski znak?

Nakon što otkrijete kakav prvi utisak, opisan u tri riječi, ostavlja vaš horoskopski znak, saznajte i koliko se...

NJIHOVA SNAGA JE ZAPANJUJUĆA Muškarci najviše strahuju od žena rođenih u ovom znaku horoskopa

Iako ozbiljan muškarac pored sebe sigurno želi ambicioznu i zrelu partnerku, većina njih strahuje od žena rođenih u...

LAKO IZGUBE KONTROLU I VOLE DA POVRIJEDE Za nekoliko znakova Zodijaka može se reći da su “vukovi u jagnjećoj koži”

Dok jedni ne bi ni mrava zgazili, drugi su spremni ići korak dalje. Ako je vjerovati astrologiji, ove...

Dnevni horoskop za 18.10.2022.

Ovan Vaša vizija budućnosti danas je veoma jaka. Čak do te mjere da ćete vidjeti stvari koje još nisu...

Ovi znakovi će u februaru pronaći ljubav, a jednom znaku će zabosti nož u leđa

Za Ovnove ovaj period je veoma stresan jer pod uticajem ove Venere mogu imati osjećaj ljubomore i osećaj da ih...

Ovan u obavezama; Vage neka donesu odluku

Vikend koji je pred nama nekima donosi mnogo stresa, nekim ozbiljne razgovore, dok će neki...

Horoskop otkriva kakva ste domaćica

OvanPredstavnicima ovog znaka najčešće uopšte nije stalo do reda u kući. Oni mogu da naprave generalno spremanje, ali...