back to top

Kako brzo prodati stan – Savjeti za prodaju nekretnine bez stresa

Kako brzo prodati stan bez stresa? Pročitajte nastavak članka i saznajte na koji način doći do prave mušterije!

Prodaja stana je ozbiljan proces koji se obično događa jednom u životu. Za mnoge vlasnike nekretnina zna biti stresno i prilično zahtjevno pronaći odgovarajućeg kupca u što kraćem roku i postići najbolju cijenu.

Ako planirate prodati stan, morate se dobro pripremiti i napraviti konkretan plan. Detaljna organizacija i konzultacije sa stručnjacima mogu ubrzati postupak. Sigurna prodaja nekretnine putem provjerene platforme jedan je od načina za brzo postizanje kupoprodajnog dogovora.

Savjetnici za nekretnine oni vam mogu pomoći da pripremite svoj dom za prodaju, povećate njegovu privlačnost i vrijednost te odredite pravu cijenu. Pročitajte o koracima koje trebate razmotriti prije nego što svoj stan objavite na prodaju.

Povećajte privlačnost nekretnine

Prije nego kontaktirate agente za nekretnine ili postavite oglas za prodaju, dobar početak svakako je povećati privlačnost vašeg stana. Ponekad je dovoljna atraktivna lokacija da brzo privuče veliki broj kupaca, ali kada to nije slučaj, poželjno je što više urediti životni prostor. Pregledajte nekretninu, sobu po sobu, i zapitajte se izgleda li kao ugodno mjesto za život.

Možda trebate detaljno okrečiti stan ili popraviti rasvjetu? Budući da se selite i prodajete svoj dom, potpuno je razumljivo da ne želite potrošiti bogatstvo na popravke. Međutim, možete popraviti neke manje nedostatke i napraviti manja ulaganja kako biste nekretninu učinili privlačnijom. Na taj način možete povećati vrijednost nekretnine, što će nedvojbeno utjecati na njenu prodajnu cijenu.

Kako brzo prodati stan
Kako brzo prodati stan

Na primjer, golema poboljšanja bez puno truda mogu se postići samo radom na rasvjeti. Podignite rolete, navucite zavjese i pustite prirodno svjetlo da uđe u sobu. Prodajete li stan u zimskim mjesecima ili planirate izlete planirati u večernjim satima, možete investirati u dodatnu rasvjetu – podne i stolne lampe mogu učiniti čuda! Svijetle sobe uvijek izgledaju prostranije od tamnih. Stoga osigurajte dovoljno svjetla u stanu prije nego što ga stavite na prodaju.

Mali trik: Čak i ako prodajete prazan stan, bez namještaja, ne propustite napraviti suptilne, ali učinkovite promjene poput bojanja zidova u žuto, primjerice. Žuta boja donosi pozitivnu energiju i može potaknuti zainteresirane kupce da izaberu baš vaš stan. Za one koji nisu skloni eksperimentiranju, klasična bijela boja odličan je izbor i za zidove jer prostoriju čini većom. – (Kako brzo prodati stan)

Ispravno procijenite vrijednost stana

Mnogi vlasnici nekretnina “zapnu” na tržištu jer ne utvrde ispravno vrijednost i cijenu stana koji prodaju. Kako je općenito teško biti objektivan, pogotovo kada treba prodati vlastiti stambeni prostor, najbolje je konzultirati se sa stručnim procjeniteljima. Savjetnici za nekretnine imaju dovoljno iskustva da procijene vaš stan u odnosu na druge koji su već na tržištu. Oni također mogu provjeriti koliko prihoda možete očekivati ​​od prodaje i pomoći vam da formirate realnu cijenu.

Posrednici i agenti za nekretnine imaju pristup informacijama o trenutnim tržišnim trendovima. Uvidom u stanje, potražnju i afinitete zainteresiranih kupaca mogu sugerirati kako postići višu cijenu.

Također, uvijek se možete prijaviti na platforme za nekretnine i usporediti slične nekretnine na istoj lokaciji. Bit će vam lakše tijekom ovog usporednog pregleda oglasa za određivanje cijene kvadratnog metra, a zatim punu cijenu. Koliko god se primamljivo činilo postaviti visoku cijenu, ne zaboravite da kupci nekretnina također istražuju tržište. Umjesto stalnog usklađivanja cijene, uvijek ju je bolje od početka uskladiti s vrijednošću stana. Prava cijena pomoći će vam da svoju nekretninu prodate brže, dođete do pravog kupca i to bez puno strke i nesuglasica. – (Kako brzo prodati stan)

Napravite primamljiv i originalan oglas

Nakon što stan “doradite” i pravilno procijenite njegovu vrijednost, vrijeme je da ga adekvatno prezentirate na tržištu. Možete se osloniti na pomoć agencije za nekretnine ili sami izraditi oglas, ali tako da bude što originalniji.

Budite što konkretniji i precizniji kada opisujete stan. Kupcima će od koristi biti podaci o broju soba, opremljenosti i sigurnosti stana i zgrade te na kojoj se etaži stan nalazi. Obavezno navedite sve posebne značajke vaše nekretnine, s fokusom na potrebe kupaca iz vaše ciljne skupine. Na primjer, ako se stan nalazi u naselju bez puno prometa i blizu škole, možete koristiti fraze “raj za roditelje i djecu” ili “idealno mjesto za obiteljski život”. S druge strane, ako prodajete stambeno naselje u blizini urbanog centra ili četvrti s velikim brojem tvrtki, možete napisati da je stan na savršenoj lokaciji za mlade poslovne ljude. – (Kako brzo prodati stan)

Kako brzo prodati stan
Kako brzo prodati stan

Atraktivan oglas treba sadržavati kartu do stana, informacije o linijama javnog prijevoza i slično. Idealno bi bilo da uz kvalitetne fotografije dodate i video – obilazak stana. Na temelju svih ovih detalja zainteresirani će kupci lakše donijeti odluku o odabiru vašeg stana za obilazak. – (Kako brzo prodati stan)

Dobro se pripremite za posjete potencijalnih kupaca

Kada zainteresirani kupci dođu pogledati stan, budite spremni i spremni. Dajte točne upute kako bi mogli lako doći do zgrade. Možete ih čekati na ulazu ili u apartmanu, samo se unaprijed dogovorite da ne bi bilo nesporazuma na samom početku. – (Kako brzo prodati stan)

Pomozite kupcu da razumije susjedstvo i istaknuti sve pozitivne strane stanovanja na svom mjesto. Odvojite vrijeme za uklanjanje nereda (ako ga ima) kako kupac ne bi morao gaziti kroz neuredan stan. Ako prodajete namješten stan, provjerite jesu li neke stvari suvišne. Možda ćete otkriti da spremate neke komade namještaja koji samo zauzimaju prostor. Izbacite sve što je suvišno i tako učinite da stan izgleda veći i prostraniji. Temeljito očistite kupaonicu i kuhinju te učinite sve što je u vašoj moći da stan zablista.

Ako već niste, obavite manje popravke kao što je podmazivanje vrata koja škripe, zamjena kvake ili pregorjele žarulje. Iako se čini zanemarivim, svaki od ovih detalja može poboljšati ili pokvariti dojam nekretnine. – (Kako brzo prodati stan)

Na kraju ćete uz malo strpljenja, truda i nekoliko promišljenih radnji brzo pronaći dobrog kupca za svoj stan. Nemojte se ustručavati potražiti stručnu pomoć u procjeni vrijednosti i administriranju nekretnine te tako osigurati da prodaja stana prođe glatko i bez problema. – (Kako brzo prodati stan)

PREPORUKA

Funkcija riječi u rečenici – kako je odrediti

Funkcija riječi u rečenici studentima predstavlja ozbiljnu sumnju. To studentima predstavlja ozbiljnu sumnju služba riječi u rečenici. Čak i kada...

Riješite brige jednostavno

Brige su se uvukle između pramenova kose, zapetljale oko gumba na haljini, preteške vise s ušiju i ne...

Što su aktivne i pasivne rečenice i kako ih razlikovati

U nastavi srpskog jezika aktivan i pasivno rečenice ne dobivaju uvijek puno prostora i stoga se njihova obrada svodi na usku definiciju. Aktivne...

Ivo Andrić – izreke i citati

Ivan Ivo Andrić je bosanskohercegovački, hrvatski i srpski književnik te diplomat, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1961. godine....

Test iz povijesti – Kako se pripremiti u nekoliko koraka?

Pitate se kako se pripremiti za test iz povijesti? Donosimo Vam nekoliko korisnih savjeta koji Vam mogu pomoći...

Glagolski pridjevi – kako ih razlikovati

Glagolski pridjevi u hrvatskom jeziku mogu biti radni (aktivni) ili trpni (pasivni). Ako jesu glagolski pridjevi jedinica s kojom imate poteškoća,...

Kako zavoljeti čitanje i zašto je čitanje knjiga toliko važno

U nastavku članka saznajte kako zavoljeti čitanje i zašto je čitanje knjiga toliko važno. U ovom tekstu pokušat ćemo...

Razvoj govora kod djece

Razvoj govora kod djece se razlikuje od djeteta do djeteta. Osnove jezika stječu se do trećeg rođendana, a cjelokupni...