back to top

Pronađite alternativni način da kažete “Sretan rođendan” voljenoj osobi! Umjesto poznate i dosadne rođendanske fraze, smislite nešto novo. pomoći ćemo vam.

Rođendan je vama bliskoj osobi, a vi nemate inspiracije, želite nešto posebno, nešto drugačije. Umorni ste od otrcanih fraza. Dakle, kako čestitati rođendan, a da to ne učinite na uobičajeni način?

Važno je poželjeti sreću na rođendan, dobre želje su najljepši dar. Razmislite o jedinstvenom i drugačijem načinu prenošenja ove poruke.

Poruke ne moraju biti samo u obliku riječi, poruke se mogu čitati između redaka, svaka gesta nosi poruku.

Prije nego što uopće razmislite o poklonu, reći ćemo vam nešto zanimljivo. Većinu će više obradovati uložen trud, neobična gesta, zanimljiva i duhovita poruka.

Pokloni su nešto što očekuje svaki slavljenik i ništa ispod omotnog papira neće učiniti da se naš slavljenik tog dana osjeća posebno. Utrošeno vrijeme, volja i trud posebno su vrijedni kada su darovi u pitanju.

Pokušajte se sjetiti svojih rođendanskih darova, bit će vam teško.

Ono što se pamti su događaji, iznenađenja, sitnice u koje nije uložen novac, već ljubav, trud i odricanje. Takve darove pamte do kraja života.

Kako čestitati rođendan

Kako čestitati rođendan
Kako čestitati rođendan?

Čestitajte rođendan na stotinu jezika

Čestitajte rođendan na drugom jeziku. Umjesto da nekome čestitate rođendan na svom materinjem jeziku, pokušajte nešto malo sofisticiranije i recite sretan rođendan na drugom jeziku.

Odaberite onoliko jezika koliko želite i naučite ih govoriti. Opcija Google Translate s izgovorom upisane fraze može vam biti vrlo korisna.

Jednostavno upišite izraz “sretan rođendan” i odaberite jezik. Zatim kliknite na maleni zvučnik ispod prijevoda i stroj će izgovoriti frazu koju trebate zapamtiti.

Pokušajte naučiti reći “Sretan rođendan” na sljedećim jezicima:

  • Japanski: Otanjou-bi Omedetou Gozaimasu!
  • Na engleskom: Sretan rođendan!
  • Španjolski: Feliz Compleaños!
  • Afrikaans: Gelukkige Verjaarsdag!
  • francuski: Joyeux Anniversaire!
  • njemački: Alles Gute zum Geburtstag!
  • Norveški: Gratrulerer med dagen!
  • Ruski: S dnem roždeniâ!
  • Grčki: שלקישמעדע גענטליא!
  • Talijanski: Buon Compleanno!

Ako ne uspijete naučiti, uvijek možete napisati slatke poruke na papiriće. Bit će to također vrlo lijepa gesta.

Kako čestitati rođendan
Kako čestitati rođendan?Čestitajte rođendan na stotinu jezika

Pošaljite čestitku

Slanje rođendanskih čestitki oduvijek je bilo u modi. Ponekad su se najljepše želje trpale u bijelu kovertu i ta je gesta mnogima bila jako draga.

Danas se umjesto pisama šalju SMS poruke ili ostavljaju Facebook statusi sa citatima. I to je bolje nego ne čestitati, ali ako možete birati, izaberite slovo.

Čak i ako čestitate nekome tko je dovoljno star da se sjeća vremena kada je poštar dostavljao najljepše želje, vjerujte da će mu se to još više svidjeti.

Bez obzira na način slanja čestitke, ipak morate nešto napisati, poželjeti sreću, reći nešto pametno. Ovdje dolazimo do pitanja što je važnije, sadržaj ili forma, ako nas pitate – sadržaj prije svega. Pazite da svaka riječ koju napišete bude iskrena i iz srca. 

Možete osmisliti smiješnu rođendansku čestitku kojom ćete kroz šalu i zabavu iskazati ljubav prema voljenoj osobi. 

Nije bitno da li si vješt s riječima ili ne, samo poželi od srca. Pokušajte se prisjetiti nekih zajedničkih trenutaka, prizvati neke lijepe uspomene, naglasiti koliko vam je ta osoba posebna i draga i sve to upakirati u nekoliko lijepih smislenih redaka.

Kako čestitati rođendan
Kako čestitati rođendan?

Čestitka u obliku iznenađenja

Ako rođendan slavi vama bliska osoba, netko s kim dijelite životni prostor, Rođendansko iznenađenje je idealan način da pokažete svoju ljubav.

Rođendanska iznenađenja pripremaju se vrlo pažljivo i mudro, nekoliko dana prije samog rođendana, a u nekim slučajevima i više.

Odvojite onoliko vremena koliko vam je potrebno da neupadljivo pripremite teren. Podrazumijeva se da dobro poznajete osobu kojoj iznenađujete, a na vama je da procijenite što bi slavljenika najviše razveselilo.

Zabava iznenađenja

Zabava iznenađenja je odlična ideja, a pogotovo ako slavite tako važan datum kao što je rođendan. Ovdje vas nećemo zamarati s detaljima kako bi proslava trebala izgledati, ali ako je već zabava iznenađenja, najvažnije je da slavljenik zadnji sazna.

Idealno bi bilo u trenutku kada se, na njegovo opće oduševljenje, uz povike, smijeh i pljesak začuje “Sretan rođendan!”.

Takva iznenađenja možda se nekima neće svidjeti, ima ljudi koji baš i ne vole takva iznenađenja, stoga uvijek budite oprezni i dobro procijenite.

Pronađite skriveni dar

Odaberite dar ovisno o temperamentu rođendanske osobe, zamotajte ga i sakrijte što je moguće bolje. Ako se radi o mlađoj osobi, možete smisliti vrlo zabavnu igru.

Smisli tragove koji će voditi od jedne zagonetke do druge, svaka zagonetka koju riješi slavljenik vodi do nove, a posljednja do skrivenog dara. Ova igra može biti beskrajno zabavna i uzbudljiva.

Iznenađenje može biti i nešto što slavljenik već dugo želi, osoba, knjiga, pjesma. Iznenađenja su svuda oko nas, na vama je da ih pokupite i budete kreativni.

Savršen poklon i savršena čestitka ne postoje, postoje samo savršeni trenuci, a to su oni koji se pamte cijeli život.

Preporuka

Candida – uzrok, simptomi i kako je liječiti

Često se pojavljuje u usnoj šupljini, a manifestira se u obliku bijelih naslaga na jeziku, unutrašnjoj strani obraza, na...

Opustite se u vikendicama na hrvatskoj obali: Sunce, more i sjaj

Hrvatska, sa svojom čarobnom kombinacijom drevnih gradova, bujnih krajolika i kilometara netaknute obale, brzo postaje jedno od najtraženijih...

Vaša Ključna Destinacija za Rešenja

U doba digitalne ere, pristup informacijama i znanju nikada nije bio lakši. Internet je postao izvor beskrajnih resursa,...

Trio kolica, jesu li dobar izbor?

Možda još niste razmišljali o tome, ali zadnje je tromjesečje vaše trudnoće i trebali biste polako, ali sigurno...

Izreke i citati o životinjama

Najljepše izreke i citati o životinjama donosimo u nastavku današnjeg teksta. Otkrijte što su to poznati književnici, filozofi,...

Kako se riješiti krpelja? Zaštitite svoje ljubimce

Krpelj je paukoliki nametnik koji obično obitava na vrhu visoke trave, gdje čeka "domaćina" za kojeg se veže...

Doček Nove 2023 – 10 savjeta šta uraditi da se riješite mamurluka

Pripreme za doček Nove 2023 uveliko su počele. Najčešće pitanje trenutno je gdje ćeš za Novu godinu? Da li...

Kako uz nekoliko korisnih savjeta održati mladolik izgled?

Kako godine prolaze, postajemo svjesniji činjenice da starimo i da se naš izgled mijenja. Često se...