back to top

Kako mirisati dobro cijeli dan, a ne smetati kolegama u uredu?

Jesen je mnogima označila povratak na posao, odabir modnih komada s kojima će krenuti u novu sezonu, ali i parfema koji daje poseban osobni pečat svakom stylingu.

Ono što se mnogima pokazalo izazovnim kod nanošenja parfema je pitanje kako mirisati dovoljno dobro i osjetno, a da pritom ne uguše pola kolega u uredu kojima njihov parfem možda i nije toliko drag.

3 bitne pripreme prije parfema

Da bi od parfema izvukli ono najbolje, potrebno je pripremiti tijelo prije svega – tuširanjem. Redovito tuširanje nije važno samo za zdravlje i higijenu već i zato što bi nanošenje parfema na neoprano tijelo bilo jednakno nanošenju glikolne kiseline na lice s potpunim make-upom.

Drugo vrlo važno pravilo je da ne preskačete nanošenje deodoranta jer to je zlatna karta dobrog mirisa i pripreme za parfem. Ne brinite, dezodorans neće “uništiti” miris parfema ali će se svakako pobrinuti za to da na mirisne note vašeg parfema ne utječe neugodni miomiris znoja.

Treće i posljednje pravilo pripreme je čista i izglačana odjeća. Ništa ne vrišti “neurednost” više od zgužvane bijele košulje ili traperica s mrljom. Neće vam tu pomoći ni najskuplji parfem svijeta!

Sada kada smo pokrili osnove, vrijeme je da sa svojim novim parfemom krenete osvajati poslovni svijet, a da pritom ne dođete na crnu listu kolega i kolegica iz ureda.

Signature parfem

Prije nego krenete u akciju nanošenja parfema, važno je da odaberete svoj “signature” parfem. Ako ste ljubitelj slatkoće onda ćete se odlučiti za slatke i citrusne note Victoria’s Secret parfema kojih ne manjka na stranici Notino. Za koji god da se odlučite, važno je da predstavlja ono što najviše volite osjetiti jer ćete se zbog toga osjećati moćno svaki put kada ga nanesete.

Kako mirisati dobro cijeli dan, a ne smetati kolegama u uredu?

Trik s odjećom

Ako želite mirisati dobro, ali ne previše napadno, isprobajte trik s omiljenom parfemom i jednom tjedno ga nanesite na odjeću koja visi u ormaru. Ovisno o tome koliko jako želite mirisati, a ovdje je poanta minimalizam, pripazite na udaljenost s koje nanosite parfem da ne bi pretjerali s mirisom, ali i da na odjeći ne bi ostavili mrlje.

Četka i sušilo za kosu

Druga metoda nanošenja parfema tako da ne pretjerujete je korištenje četke ili fena kosu. Osim što nećete parfem nanijeti direktno na vlasište i time učiniti da vam tjeme izgleda masno, mirisat će te odlično, ali ne napadno. Nanesite iz daljine parfem na četku pa lagano prođite polovicu kose ili pošpricajte parfem iz daljine po kosi na način da se kapljice prospu “odozgo” pa posušite sušilom za kosu. Miris je garantiran! Na vama je samo da odaberete svoj idealni parfem, pronjuškate cijene povodom Black Friday akcija i zakoračite u ured snažne, sposobne i – mirisne!