Kako renovirati kupaonicu uz maksimalnu uštedu

- Advertisement -

Ako planirate renovirati kupaonicu, morate znati da je to prilično zahtjevan posao, koji treba detaljno isplanirati.

Kako renovirati kupaonicu? Potrebno je uskladiti funkcionalnost i estetiku, a pritom voditi računa o financijskim izdacima.

Potrebno je donijeti mnoge odluke, pozabaviti se kako velikim sanitarijama tako i najsitnijim detaljima, uzimajući u obzir različite cijene.

Ako trebate savjet za renoviranje kupaonice jedna od najvažnijih stvari je osmisliti novi izgled kupaonice i provjeriti cijene na tržištu prije početka radova.

Svakako se posavjetujte s izvođačima, kako biste znali što je izvedivo i kako to najjednostavnije i najbrže realizirati.

Planirate li potpunu adaptaciju, imate priliku napraviti potpuno novi raspored sanitarija, kupaonskog namještaja, rasvjete, a tu priliku treba maksimalno iskoristiti.

U svakom slučaju potrebno je zamijeniti kompletne vodovodne i kanalizacijske cijevi kako o tome ne biste kasnije razmišljali kako riješiti probleme u kupaonici koja se može pojaviti kad se najmanje nadate.

Nemojte se voditi činjenicom da su vodovodne i kanalizacijske instalacije nevidljive cijeloj kupaonici, jer mogu napraviti veliku štetu.

renoviranje kupaonice
Renoviranje kupaonice

Boja pločica treba biti u skladu s veličinom prostorije

Budite vrlo oprezni pri odabiru pločica. Nedavno su postale moderne pločice koje imitiraju prirodne materijale, drvo ili kamen.

Boja pločica i boja zida može uvelike utjecati na percepciju prostora i njegovu veličinu. Za manju kupaonicu preporučuju se pločice svjetlije boje, ali ako baš želite tamnije pločice, onda ih stavite samo na jedan zid.

  Kako prirodnim putem izliječiti afte u ustima?

Pločice trebaju biti otporne, dugovječne i bezvremenske. Nakon što ste upoznati s ovim opcijama, preostaje samo odabrati boju i oblik.

Preporuča se postavljanje pločica do stropa jer kondenzacija. Pazite da u male kupaonice ne stavljate velike pločice jer stvaraju osjećaj skučenosti.

Fuge su nešto o čemu vjerojatno najmanje razmišljate, ali ne zaboravite da daju poseban štih cijeloj prostoriji.

Trebate li odabrati kadu ili tuš kabinu?

Ovisno o prostoru i osobnim preferencijama, možete odabrati kadu ili tuš kabinu.

Odlučite li se za klasičnu ležeću kadu, financijski izdaci će biti manji, ali ako se odlučite za hidromasažnu kadu, u tom slučaju priključci za struju, vodu i kanalizaciju trebaju biti izrađeni u skladu s tehničkom dokumentacijom.

Tuš kabine su možda bolja opcija, jer osim što su praktične i jeftinije, lako se održavaju. Svakako o ovome se možete dogovoriti sa vodointalaterom

Iako ih na tržištu ima već gotovih, dizajneri interijera ih preporučuju tuš kabine po mjerišto cijeloj kupaonici daje funkcionalnost i dodatni prostor.

Renoviranje kupaonice podrazumijeva nove sanitarije

Budite oprezni pri kupnji sanitarne keramike, kako se ne bi dogodilo da kupite neodgovarajuće dimenzije. Ovo je jedna od češćih pogrešaka koje ljudi čine nepromišljeno, obično zato što im se neki element posebno sviđa.

Estetski moment je važan, ali funkcionalnost je ključna. Slavina, tj slavina mora odgovarati veličini sudopera, kako voda ne bi prskala okolo.

kako renovirati kupaonicu
Kako renovirati kupaonicu?

Volumen bojlera ovisi o potrebama

Ukoliko u stanu nemate gradsku toplu vodu potreban vam je bojler čiju ćete zapreminu odrediti prema svojim potrebama.

Klasični bojleri koji se postavljaju na zid izrađuju se u horizontalnoj i vertikalnoj varijanti. Također je moguće ugraditi i protočni bojler koji je u prednosti u odnosu na klasični, kako zbog manjih dimenzija, tako i zbog neograničenih količina tople vode.

  Najljepše plaže na Jadranu koje morate posjetiti ovog ljeta - TOP 7

Imajte na umu da mu mora biti osigurano odgovarajuće električno napajanje.

Kupaonski ormarići ili police

Kako bi vaša kupaonica izgledala uredno i uredno potrebno je osigurati adekvatan prostor za odlaganje stvari.

Bez obzira birate li ormariće, police ili jednostavne kutije, prije kupnje isplanirajte njihovu namjenu. Najbolja opcija je namještaj izrađen po mjeri.

Imajte na umu da je kupaonski namještaj najčešće fiksan, pa ćete, pogriješite li pri odabiru, godinama biti nezadovoljni funkcionalnošću kupaonice.

Kupaonska rasvjeta doprinosi ukupnom ambijentu

Vodite računa o odabiru odgovarajuće kupaonske rasvjete. Bijela i hladna svjetla uglavnom se postavljaju na strop ili na zid.

Kupaonica je prostorija u kojoj je potrebno ugraditi različitu rasvjetu iznad ogledala, iznad vrata ili u blizini tuš kabine. Uobičajena je moderna rasvjeta s ugrađenim LED izvorima svjetla.

kako renovirati kupaonicu
Vodite računa o odabiru odgovarajuće kupaonske rasvjete.

Budite oprezni pri odabiru ogledala. Osim funkcionalnosti, ogledalo može pridonijeti cjelokupnom dojmu prostora.

Ovisno o kvadraturi, ogledala možete postaviti na suprotne strane zidova zbog međusobne refleksije, čime kupaonica izgleda prostranije, jer staklo daje iluziju većeg prostora.

Renoviranje kupaonice zaista je velik pothvat, ali ako sve detaljno i na vrijeme isplanirate, ovaj posao možete završiti bez stresa i u kratkom roku.

Nakon toga, sve što trebate učiniti je opustiti se i uživati ​​u svom novom prostoru.

Preporuka

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

Kako se pripremiti za odmor izvan sezone

One koji već žale za morem, razveselit će vijest da ne moraju čekati sljedeće ljeto kako bi ponovno...

Separacijska anksioznost kod pasa – što je to i kako je liječiti

Šta je separacijska anksioznost kod pasa? U slučaju da ste tek postali vlasnik psa, morate znati da vas čeka...

Bolovi u zglobovima i kako ih se lako riješiti

Zglobovi su vrlo osjetljiv dio tijela jer su stalno u pokretu i troše se tijekom života. Tu se...

Moderni načini opremanja kupaonice

U današnje vrijeme moderni načini opremanja kupaonice su sve više zastupljeniji kod uređivanja kupaonice. Kada govorimo o uređenju interijera,...

Je li moguće s malo novca obnoviti kuhinju?

Pitate li se je li moguće s malo novca obnoviti kuhinju? Sigurno i sami znate da je kuhinja važna...

Šminkanje za početnike – 8 grešaka tijekom šminkanja

Šminka koristila desetljećima, postoje podaci koji govore da se osim u Egiptu šminka koristila i u staroj Grčkoj. Vodič...

Kako sami postaviti laminat?

Renoviranje kuće ili stana pomoći će vam da svoj dom osvježite i učinite ga toplijim i funkcionalnijim mjestom...

Proljetni radovi u polju – zadaci koji vas očekuju i kako ih obaviti

U poljoprivrednoj proizvodnji postoje opći principi kojih se morate pridržavati, a morate znati koja mjera u kojem trenutku...