Ličenje kuće ~ kako odabrati najboljeg izvođača


ličenje kuće ~ kako odabrati najboljeg izvođača


Soboslikarski radovi bilo koje vrste mogu biti velika investicija kada je u pitanju adaptacija i uređenje stambenog prostora. To se svakako odnosi i na uređenje interijera i eksterijera. Kako biste bili sigurni da ćete za ove poslove angažirati dobrog izvođača, potrebno je identificirati nekoliko stvari prije angažiranja određene tvrtke.

Pravilno planirati opseg radova ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima

Proračun jedan je od najvažnijih čimbenika koje treba uzeti u obzir prije odluke o opsegu radova, kao io raspoloživim potencijalnim izvođačima u regiji u kojoj se nalazi postojeći objekt. Ovisno o proračunu, moći će se odlučiti o određenoj kvaliteti materijala, kao io pripremnim radovima koje je potrebno obaviti. Preporuča se tražiti izvođače iz bliže okoline kako bi se uštedjela značajna financijska sredstva za prijevoz opreme i osoblja iz udaljenih mjesta/gradova. Također, trebali biste tražiti izvođače koji imaju odgovarajuće tržišne cijene. Najskuplji izvođači nisu nužno i najbolji.

Koja je najbolja opcija?

Potražite tvrtku koja koristi standardne boje u srednjem cjenovnom rangu. Prije nego što odaberete tvrtku koja će izvoditi radove na Vašem objektu, preporučljivo je pogledati nekoliko ponuda jer tako možete usporediti cijene, ali i kvalitetu radova. Također, nije loše formirati listu potencijalnih izvođača.

Koliko god klišejski zvučalo, ipak je bolje imati sve prednosti i nedostatke svake tvrtke na jednom mjestu kako biste donijeli optimalnu odluku. Vrijedno je razmisliti o tome koji je najvažniji čimbenik koji želite uzeti u obzir pri odabiru izvođača. Je li to cijena? Ugled i ugled tvrtke? Blizina?

Tražite li tvrtku putem internetske tražilice, ne preporuča se napraviti uobičajenu pogrešku:

Naime, ne mora značiti da je prva tvrtka koja vam se pojavi u pretrazi najbolja i najpovoljnija.

U praksi se pokazalo da jesu preporuke jedan od najboljih načina za odabir dobre tvrtke za farbanje. Ako je netko od vaših prijatelja, poznanika, susjeda imao ličilačke radove, možete provjeriti koliko je kvalitetno izvedeno. Iz prve ruke možete saznati kakva su iskustva imali s tom tvrtkom.

  Zubi i higijena ~ kako pravilno njegovati zube?

Čitanje recenzija prethodnih klijenata također je dobar način za procjenu kvalitete tvrtke. Većinu vremena visoko ocijenjeni izvođači zapravo rade dobar posao i zadržavaju ugled i reputaciju koju su stekli godinama netaknutima.

slikarski radovi

Iskustvo

Tvrtka koja je mnogo više vremena provela usavršavajući svoj zanat kroz godine rada, za razliku od apsolutnih početnika, moći će donijeti određenu razinu tehničkog znanja. Osim toga, također će pružiti brojne preporuke o kojima se možete odlučiti. Više iskustva znači manje pogrešaka, a manje je vjerojatno da će pogreške koje se dogode biti nerješive. Ukoliko se tijekom radova pojave određeni problemi, oni će se lakše otkloniti, jer će se vjerojatno raditi o problemima s kojima se iskusniji izvođač već susretao tijekom svog dugogodišnjeg rada.

Posljednjih nekoliko godina posvećuje se velika pozornost zaštita na radu, kao i korištenje adekvatne atestirane opreme koja zadovoljava određene standarde. Stoga je potrebno provjeriti ima li potencijalni izvođač u svojoj tvrtki zaposlenih. Ako su direktno zaposleni u toj tvrtki, na uvid je potrebno dostaviti dokaz o osiguranju radnika. Ukoliko je izvođač angažirao druge podizvođače, oni također trebaju imati svu potrebnu dokumentaciju.

Postavljajte prava pitanja

Nakon što ste izradili popis potencijalnih izvođača, vrijeme je za intervju sa svakim od njih. U današnje vrijeme komunikacija je puno lakša, pa sve potrebne informacije možete dobiti putem e-maila ili telefona. Jedan od razloga zašto klijenti nisu zadovoljni svojim izvođačem je taj što nisu postavili prava pitanja prije angažiranja određene tvrtke.

Prilikom odlučivanja o izvođaču, evo nekoliko pitanja koja biste mogli postaviti:

1) Koliko dugo poslujete?

2) Možete li navesti barem tri nedavna klijenta?

3) Imate li aktualnu potvrdu o osiguranju radnika?

  Kako sami postaviti laminat? - Kako lako

4) Posjedujete li vlastita vozila za prijevoz opreme i osoblja?

5) Posjedujete li skelu ili je morate iznajmiti?

6) Koji je najbolji materijal za vaše potencijalne radove?

7) Zapošljavate li kooperante ili imate dovoljno zaposlenih u vašoj tvrtki?

8) Je li moguće naručiti materijal preko vaše tvrtke i time uštedjeti određenu količinu novca?

9) Dajete li garanciju za svoj rad?

10) Koliko brzo možete završiti posao?

11) Da li je potrebno angažirati ljude za sređivanje prostora nakon završenih ličilačkih radova ili je to uključeno u cijenu?

Cijena

Cijena jedan je od glavnih čimbenika koji će utjecati na odabir pojedine tvrtke. Uvjerite se da je sve jasno prema dogovoru. Budite oprezni u pregovorima s izvođačima kako ne biste zbog nekih nepredviđenih okolnosti ostavili prostora za dodatna plaćanja nakon završetka radova.

Potrebno je obratiti pozornost i na izravne i na neizravne troškove. Neizravni troškovi uglavnom se odnose na najam opreme ako je izvođač ne posjeduje. To se najčešće odnosi na građevinske skele, kao što je ranije rečeno, kao i na dodatno angažiranje radne snage. Mnogi klijenti zaborave se raspitati o tim troškovima i nakon početka radova budu neugodno iznenađeni kada ukupni troškovi premaše procijenjene. Izravni troškovi su, pak, troškovi odabira materijala, boja…

Općenito, ono što biste trebali tražiti u procjeni troškova je jasna definicija svih aktivnosti koje plaćate i koliko će vremena trebati da se posao završi.

Potrebno je paziti da ugovor sadrži sve ključne podatke o izvođaču: naziv, adresu, broj telefona, ured, kao i sve detalje sadržane u prethodno dogovorenom opsegu posla. U ugovoru treba jasno navesti što je uključeno u rad, a što nije. Većina renomiranih tvrtki za farbanje također bi ih trebala imati pisano jamstvo ako dođe do oštećenja (ljuštenje, promjena boje zidova) prije nego što jamstvo predviđa.

U idealnom slučaju, polog od 15-20% plaća se izvođaču nakon što se dogovore svi detalji ugovora. Preporučljivo je ne plaćati velike iznose novca za predujam.

Slikarski radovi ~ pripreme

Nakon što ste pronašli pravog izvođača, što je sljedeće?

  Neugodni mirisi u kući – odakle dolaze i kako ih se riješiti?

To su pripreme za izvođenje radova. Budući da primarno plaćate ličioce, a ne premještanje namještaja, preporučujemo da učinite sljedeće:

ličenje kuće ~ kako odabrati najboljeg izvođača
  1. premjestiti namještaj- ovo je važno iz dva razloga. Prvi je što ćete uštedjeti vrijeme i smanjiti troškove, a s druge strane zaštitit ćete namještaj. Preporuča se pokriti namještaj celofanom ili folijom.
  2. Pazite da vaš slikar ne smeta namještaju – ako nemate dovoljno prostora, premjestite dio namještaja u drugu prostoriju dok radovi ne budu gotovi. Ako su i ostale prostorije pune stvari, pokušajte barem najveći dio smjestiti u sredinu prostorije kako bi se rad neometano odvijao. Uklanjanjem svih predmeta sa zidnih površina omogućit ćete ličiteljima da posao obave na najbolji način.
  3. Zaštitite utičnice i sklopke – Utičnice i sklopke su plastični i ako dođe do kontakta s bojom potrebno je dosta vremena da ih očistite i vratite u prvobitno stanje. Velike su šanse da ćete biti prisiljeni kupiti nove ako postojeći nisu pravilno zaštićeni.
  4. Dok se zidovi ne osuše, potrebno je zbrinuti kućne ljubimce (ako ih imate) – Preporuka je da svoje ljubimce ostavite na čuvanje dok traju ličilački radovi.
  5. Ako je moguće, svakako je dobra ideja osigurati prostor za soboslikarski alat – Oni će u svakom trenutku znati gdje su im alati i time će uštedjeti vrijeme i svoj novac.

Angažiranjem profesionalnog tima uštedjet ćete vrijeme i novac. Treba strpljivo sagledati sve faktore i polako donijeti odluku kome povjeriti uređenje svog životnog prostora. Odredite odnos cijene, kvalitete i razmislite što vam je najvažnije. Na kraju, kako biste pomogli budućim klijentima, ne zaboravite ostaviti online recenziju za tvrtku koja je izvršila renoviranje vašeg doma.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Ako smatrate da sadržaj objavljen na našem krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu [email protected] Materijal poslati na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i naš porta nema obavezu postupiti po istim.

Možda vas zanima

Proljetni radovi u polju – zadaci koji vas očekuju i kako ih obaviti

Prošli su hladni zimski dani, proljeće se budi, a s njim i proljetni radovi koji nas očekuju...

Je li moguće s malo novca obnoviti kuhinju?

Sigurno i sami znate da je kuhinja važna prostorija u svakom domu. Domaćice koje većinu vremena...

Sejšeli: Što vidjeti i raditi na otoku Mahé?

Sejšeli (službeno Republika Sejšeli) je otočna država u Indijskom oceanu. Sastoji se od 115 otoka, od...

Poljubac sa partnerom

Poljubac sa partnerom je univerzalni jezik koji nadilazi vrijeme i granice. Prije nekoliko desetljeća antropolozi su procijenili da više...

Kako pravilno okupati bebu – preporuke

Mala beba – veliki izazov. Slažete li se s ovom tvrdnjom? Ako ste roditelj, sigurni...

Aloe vera

Aloe vera se kao lijek koristila u starom Egiptu još prije 6000 godina, gdje je bila poznata kao...

Osnovna načela zdrave prehrane i kako ih primijeniti?

Zdrava prehrana jedan je od fenomena o kojem se danas puno govori u raznim krugovima, pa tako...