Krimi serije – Top 3 serije koje morate pogledati!

- Advertisement -

Visokobudžetne serije obiluju izvrsnom glumom, dobrim scenarijem koji na zanimljiv način prikazuje priču, režijom koja stvara atmosferu napetosti.

Krimi serije su žanr koji sadrži apsolutno sve za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Postoje kriminalističke serije koje su stvorene da provedu opušteno nedjeljno poslijepodne u zabavi. To svakako nije slučaj s kriminalističkim serijama.

U slučaju da želite napregnuti svoje kolute, uživati ​​u napetosti i pogađati,,,tko je to napravio?, a nemate ideju što gledati, predlažemo vam tri serije koje jednostavno morate pogledati.

Iako će vam na prvi pogled ovaj popis djelovati poznato ili kao da se neke serije jednostavno podrazumijevaju – nije tako.

Mnogi serije nisu gledali iz inata, “jer su popularne”, iritiralo ih je stalno pričanje o njima. Sama činjenica da se određeni medijski sadržaj forsira neke ljude do te mjere iritira da ih počnu odbijati i uopće im ne daju priliku.

Stoga je pravo pričekati da se prašina oko filma ili serije slegne, kako biste smireno i realno pristupili njihovom gledanju.

Ukoliko spadate u ovu grupu ili ste jednostavno davno gledali neke od ovih serija, sada je pravo vrijeme da ih se prisjetite.

Posebno su impresivni ako radite “maraton“, koji ne uključuje samo jednu seriju. Napravite maraton koji uključuje cijeli žanr!

Obitelj Soprano

Kultna serija, zar ne? Seriju je napisao David Chase, a objavljena je od 1999-2007. godine. Brojila je sve te godine 86 epizoda u 6 sezona.

Cijela serija temelji se na životu talijanske mafijaške obitelji u New Jerseyju krajem 20. stoljeća. No, sama radnja serije počinje krajnje netipično za ovakav uvod.

krimi serije
Najbolje krimi serije

Naime, obitelj cappo, Anthony Tony Soprano, čiju mafijašku karijeru i obiteljski život serija prati, neočekivano doživljava napadaj tjeskobe koji rezultira nesvjesticom. Ovakav opis odudara od onoga što očekujemo kroz pilot epizodu, zar ne?

Ali ipak ne. Kako priča odmiče, upoznajemo i ostale članove “obitelji”, kao i obitelj Soprano. Zašto smo ovako napisali? Jer mafijaška obitelj je u prednosti u odnosu na obiteljsku zajednicu.

  Olimpijske igre - sve o najpopularnijem okupljanju sportaša na svijetu

I prikazan nam je kroz ovu seriju jedan član, Tony Soprano, koji pokušava balansirati između oboje. S jedne strane ima ženu, snažnu i vjernu, pobožnu kršćanku Karmelu.

Opet, čudno, kako pobožna kršćanka može biti supruga glave mafijaške obitelji? Ova serija ima za cilj razotkriti licemjerje društva.

S druge strane je skupina (ne)vjernih Tonyjevih sljedbenika, svaki sa svojim životom i svaki sa svojim problemima. Oni predstavljaju sliku čarobnog rasta (i opadanja).

Prvo što je specifično jest da je Tonyjev psihijatar žena. Drugo, činjenica da Tony Soprano uopće ide psihijatru intrigantna je sama po sebi: pokazuje slabost u liku koji uopće ne bi trebao imati slabosti.

Međutim, najvažniji zadatak ove serije odvija se kroz sasvim drugačiji odnos: odnos između Tonyja i njegovog psihijatra.

No, pokazuje još važniju stvar: kako zlo i nasilje nastaju i da li se s vremenom smanjuju i nestaju ili se još više rasplamsavaju.

Zapravo, dilema koja muči samu dr. Melfi u svojoj je srži jednostavna: ima li pomoći za tony sopran? Može li jednostavno prestati biti ono što jest?

Specifičan odnos dr. Melfi i Tonyja Soprana prožima cijelu seriju, a karakteriziran je i vizualno: naime, zanimljivo je da je dr. Melfi smještena iza staklenih vrata na posteru koji najavljuje ovu seriju.

Na taj način se pojačava tajanstvenost ovog odnosa.

Nećemo naglašavati da cijela posljednja epizoda ove serije i danas, nakon gotovo 15 godina, intrigira gledatelje. Što se dovraga dogodilo? Saznajte u ovoj vječno zanimljivoj i intrigantnoj seriji.

krimi serije
Druga obitelj Tonyja Soprana

The Boardwalk Empire

Ova nevjerojatna serija smještena je u vrijeme puno prije radnje Sopravnih, u sam početak talijanske mafije u Americi.

Serija je emitirana u 5 sezona i 56 epizoda, od 2010-2014, što je značilo da su autori mogli puno naučiti od tvoraca kultnih Soprana.

Producent i scenarist T. Winter radnju smješta u Atlantic City, a radnja počinje na dan kada prohibicija stupa na snagu. Uz Wintera, scenarist je bio i M. Scorsese, autor “Kuma”, tako da su naša očekivanja velika! I nisu se razočarali.

  Doček Nove godine 2023
krimi serije
Krimi serije – Empire of Vice prikazuje Atlantic City nekoliko godina nakon Prvog svjetskog rata

Za razliku od Obitelji Soprano, koja prati život i rad Tonyja Soprana, opisuje uspon i pad mafije i mafijaških šefova, Carstvo poroka je drugačije koncipirano.

Priča prati guvernera Atlantic Cityja, Nucky Thomson, čovjek koji ima moć i ne boji se upotrijebiti je. On, poput Tonyja, pokušava uspostaviti ravnotežu između svih strana, ali ne između obitelji, već između države i kriminala.

A kako bolje pomiriti ova dva suprotna spola, ako ne izravnim djelovanjem u oba? Tako je Nucky Thomson najmoćniji čovjek u zemlji, ali i njezinom podzemlju.

Ubojstva, reketiranja, ilegalna proizvodnja alkohola, trgovina oružjem, krađe, otmice i tako dalje Nakijevi su svakodnevni poslovi.

Serija prikazuje kako država i kriminal funkcioniraju u međusobnoj simbiozi. Nucky Thomson, naravno, nije jedini čovjek na vlasti koji je korumpiran.

Svaki drugi lik u seriji je nekakav politički, vojni ili policijski moćnik. Eksplicitan sadržaj također je prisutan u ovoj seriji.

Ne manjka ga ni u Obitelji Soprano, no u toj je seriji naglasak na seksualnom nagonu kroz koji se ostvaruje Tony Soprano.

U ovoj seriji, pak, eksplicitne scene bluda, koje nerijetko prerastaju u pornografiju, imaju za cilj pokazati kakvi su oni koji donose zakone i odlučuju o ljudskim sudbinama.

Grafika, glazba i kostimi ove serije su apsolutno nepovredivi.

Kraj koji pokazuje prisutnost zapleta na razini cijele serije, što je skoro prošla nezapaženo, apsolutno je svrstava među favorite ove liste.

Mora se naglasiti da je kraj ove serije pokazao na pravi način kancerogenost zla i način na koji se ona, jednom stvorena, lako širi.

Kad pogledate posljednju epizodu, shvatit ćete da vam je radnja cijelo vrijeme bila pred očima, ali blještavilo Atlantic Cityja, gužva burze i beskrupuloznost Nuckyja Thomsona odvukli su vas na drugu stranu .

Ako ste ljubitelj psihologije, razmislite o odnosu glavnih likova s ​​roditeljima. Ne biste to baš nazvali slučajnošću, zar ne?

Fargo – prva sezona

Fargo ima jednu prednost pred ostalim predloženim serijama: svaka sezona bavi se krimi pričom. Povezanost godišnjih doba je simbolična i suptilna, pa u slučaju da vam se ne sviđa priča koju gledate, svakako možete promijeniti i pustiti neki drugi segment serije.

  Savjeti za recitaciju

Serija je najavljena kao mračna krimi komedija, što je u najmanju ruku neobična oznaka. Još se snimaju nastavci, pa je na nama da pričekamo i vidimo kako će se sve misterije ovog mjesta riješiti.

Prva sezona je najbolje napravljena od svih. Priča prati područje Fargo u Minnesoti i neobične događaje koji su se tamo dogodili.

Sve su one, začudo, povezane s namjernim ili slučajnim ljudskim pogreškama koje su izmakle kontroli i koštale mnoge živote.

Ova serija je puna zanimljivosti, a jedna od njih je da je natpis koji “otvara” svaku sezonu lažan, što se posebno odnosi na prvu.

U mali gradić dolazi Lorne Malvo, tajanstvena osoba koja ima demonske osobine i uživa unositi razmirice, razmirice i sukobe među ljude.

Osim toga, on je i profesionalni masovni ubojica, zbog čega za sobom ostavlja mnogo mrtvih. Zaplet počinje kada ova osobnost susreće svoju suprotnost: Lester Nygard, povučena kukavica i šmokljan. Iako odrastao čovjek, Lestera maltretiraju svi: šef na poslu, prijatelji na ulici, žena kod kuće.

Stalno je sputan i ismijavan, od načina odijevanja do njegovih seksualnih sposobnosti. Susret s Malvom mijenja mu život, jer prvo što napravi nakon tog susreta je ubojstvo.

Kako je i zašto ovaj demonski lik utjecao na miroljubivog čovjeka i podigao mjesto na noge, pogledajte u prvoj sezoni Farga.

Preporuka

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

Doček Nove godine 2023

Doček Nove godine 2023 u beogradskim splavovima je odličan izbor za vrhunski provod Doček Nove godine je praznik o...

Ime ruže – likovi u romanu Umberta Eca

Roman Ime ruže (Il nome della rosa) objavljena je 1980. godine. Umberto Eco (1932.-2016.) bio je talijanski teoretičar književnosti, pisac, filozof,...

Tinejdžerska serija: 3 prijedloga kojima ni stariji ne mogu odoljeti

Serije su oduvijek bile izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Tinejdžerska serija može vam ubiti dosadu posebno vikendom. Međutim,...

Marvel Comics – svijet najpoznatijih stripova i filmskih junaka

Marvel Comics je svijet najpoznatijih stripova i filmskih junaka. Ako ste ljubitelj znanstvene fantastike, filmova s ​​američkog govornog područja...

Ljubavni citati

Ljubavni citati koji će zauvijek biti aktuelni. Donosimo vam listu na kojoj se nalaze najljepši ljubavni citati poznatih i...

Važnost dječje igre od rođenja do polaska u školu

Djeca kroz igru, osim što se zabavljaju, upoznaju svijet oko sebe. Dječje igre pomažu u razvijanju samopouzdanja, stjecanju...

Ukrašavanje kožne galanterije

Ukrašavanje kožne galanterije je tema našeg današtnjeg teksta. Ako ste ljubitelj kože i kožne galanterije ili ste samo ljubitelj...

Destinacije za paragliding u Europi

Paragliding je jedan od najlakših načina da ostvarite nečiji san o letenju. Zato je ovaj adrenalinski sport, iako relativno...