Otok Mahe – Što vidjeti i raditi na otoku?

- Advertisement -

Sejšeli (službeno Republika Sejšeli) je otočna država u Indijskom oceanu. Sastoji se od 115 otoka, od kojih su 33 naseljena.

Najpoznatiji među njima je otok Mahe, Pralen, La Digue i Suliet. Ujedno, ovo su otoci na kojima je koncentriran najveći broj odmarališta i turističkih atrakcija.

Okrenite se turizmu, uz maksimalnu svijest o zaštiti prirode, Ponuda Sejšela idealan odmor tijekom cijele godine zbog blage klime.

No, osim izležavanja i fotografiranja na prekrasnim plažama i kupanja u tirkiznom, prozirnom moru, na otoku Mahe ima još mnogo toga za vidjeti i raditi (Mahé).

U nastavku teksta donosimo opsežan vodič s najzanimljivijim mjestima i aktivnostima na ovom otoku.

Mahe (Mahé)

Najveći otok u ovom arhipelagu je otok Val. Na njoj je glavni grad Viktorijekao i jedina međunarodna zračna luka u zemlji, i svatko tko dođe na Sejšele započinje svoje putovanje ovdje.

Od tamo ili idete u smještaj ili se helikopterom ili brodom prebacite na neki od drugih otoka arhipelaga. Ako ste odlučili nekoliko dana ili cijeli odmor provesti na otoku Mahe, evo što morate posjetiti i doživjeti.

otok mahe
Otok Mahe

Morne Seychellois (Morne Seycellois)

Najveći nacionalni park na sejšelima je Morne Sejšelinazvan po najvišem vrhu. S visine 905 metaragdje se nalazi najviši vrh, pruža se nevjerojatan pogled do Victorije, podnožja otoka i oceana.

Nacionalnim parkom postoji nekoliko staza, različitih duljina i težine, a najbolje je konzultirati vodiča.

Za iskusne planinare ovo će biti lakša šetnja, ali imajte na umu da vrućina može biti nepodnošljiva. Stoga se preporuča započeti u ranim jutarnjim satima.

  Kako organizirati nezaboravan rođendan za dijete?

Također se ne preporučuje uspon nakon jake kiše jer staze mogu biti skliske. Nemojte se iznenaditi ako vidite i poznata biljka mesožderka.

Hinduistički hram Tempio Hindu

Tempio Hindu to je jedini hinduistički hram na Sejšelima. Nalazi se u Victoriji, glavnom gradu. Na Sejšelima nema autohtonog stanovništva, ali je naseljeno tijekom posljednjih nekoliko stoljeća.

Religije su dakle raznolike, a većina stanovništva još uvijek su kršćani. Ovaj hram ukrašen živim bojama daje poseban šarm glavnom gradu i svjedoči o raznolikosti lokalnog stanovništva.

Izgrađena je 1992. godine, a glavno božanstvo koje slavi je Ganesha. Unutrašnjost je također ukrašena nekim drugim božanstvima.

Festival Taipusam Kavadi održava se oko ovog hrama svake godine (Taippoosam Kavadi). Šarena povorka koja se kreće oko hrama jedinstvena je atrakcija kojom Tamili slave mjesec Tai (tajlandski) lunarnog kalendara, koji pada u siječnju ili veljači.

Nacionalni botanički vrt na Sejšelima

Na otoku Mahe, u predgrađu Victorije postoji također Nacionalni botanički vrt Sejšela. Osnovan je 1901. godine i tu se trenutno nalazi više od 80 endemske i egzotične vrste koje postoje samo na ovom otoku.

Neke od zanimljivijih vrsta koje možete vidjeti ovdje su Venecuelanska ruža, drvo slonove jabuke iz Malezije, morski kokos. Također ćete vidjeti i divovske kornjače s otoka Aldabra koje su stare stotinu i pedeset godina, kao i voćni šišmiš.

S obzirom na klimu, preporučljivo je primijeniti neku zaštitu od ugriza stjenica prije nego što odete u botanički vrt.

otok mahe
Na otoku Mahe, u predgrađu Victorije postoji također Nacionalni botanički vrt Sejšela

Kameni bazen (Ross Sodyer)

Granitni otoci Sejšela nekoć su bili ukrašeni stijenama koje su izvirivale iz vode. Praškasti, bijeli pijesak u kombinaciji s njima znači da ćete ovdje snimiti savršene fotografije kao nezaboravnu uspomenu s odmora.

  Sibirski haski

Međutim, ovakva struktura obale znači da ponekad postoje skrivene uvale i bazeni. Jedan takav kameni bazen nalazi se na južnom dijelu otoka Mahe.

Do nje je malo teže doći pa je najbolje da uz sebe imate iskusnog vodiča. Najprije dođete do odmarališta Chez Batistablizu plaže Anse Takamaka.

Budući da je sama po sebi prekrasna, ako vam se ne sviđa ostatak puta ili ne volite duge šetnje prašumom, možete na njoj provesti dan.

Odatle je putokaz koji vam govori kuda dalje. Potom vas čeka četrdeset pet minuta hoda kroz prašumu uz povremene uspone.

Uzimajući sve u obzir, ponesite čvrstu obuću ako planirate posjetiti ovo mjesto. Pred kraj staze naići ćete na stijene preko kojih ćete se morati popeti.

Nakon toga ćete se naći na platou točno iznad bazena, ali nećete ga moći odmah vidjeti. Prvo ćete naići na jezerce iz kojega se trebate spustiti i stići prirodni jacuzzi, kako ovu atrakciju drugačije nazivaju. Iako se ovo možda čini kao previše truda, vjerujte da se na kraju isplati.

Poseban oprez potrebno je za plivanje u ovom prirodnom bazenu. Kada je plima visoko, valovi vas mogu izvući na otvoreno more.

Iz tog razloga preporučljivo je plivati ​​ovdje za vrijeme oseke, a plima je već očistila vodu u bazenu. Također, imajte na umu da staza koja vodi do bazena u stijeni zatvara se u 18 sati i vrati se na vrijeme.

otok mahe
Iskusite otok Mahe

Ronjenje na dah

Sigurno ste već vidjeli tisuće slika podvodnog života na Sejšelima. Iako je voda posvuda prozirna, pa možete vidjeti što se događa ispod vas, Postoji nekoliko mjesta koja su idealna za ronjenje i podvodnu fotografiju na MahéuAnse SoleilBaie LazarePetite Anse i Anse Takamaka.

Ako želite saznati više o podvodnom životu, postoji Otok Svete Ane (Sveta Ana ili Sv. Anne), samo tri kilometra od Victorije.

  Kako čestitati rođendan - budi originalan

Do otoka se dolazi brodom i obično se radi o poludnevnim izletima s nekoliko mjesta za ronjenje.

Toranj sa satom u Viktoriji

Po uzoru na sat na londonskom trgu Paddington, u glavnom gradu Sejšela Victoria, tamo je toranj sa satompoznatiji kao Lorloz na kreolskom.

Bio je posvećen kraljici Viktoriji, koja je umrla 1901. nakon šezdeset i tri godine vladavine, postavljen je 1903. i očekivalo se da zvoni svaki puni sat, no to se nije dogodilo.

Tako je i danas, nakon što je 1999. godine zamijenjen kompletan satni mehanizam.

Nakon što sve obiđete znamenitosti i atrakcije koje vam Sejšeli nude na otoku Mahe, ne zaboravite uživati ​​u domaćoj kuhinji i opustiti se na nekoj od prekrasnih plaža.

Koliko god volite biti aktivni, svakako će vam trebati odmor od svakodnevice, a mještani su vam u tome i više nego spremni pomoći.

Preporuka

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Brojanje glasova: 30

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

Što vaša kućna knjižnica govori o vama?

Knjige mogu otkriti dosta toga o vašoj osobnosti Jeste li se ikada zapitali što vaša kućna knjižnica govori o...

Kako započeti dan da bude uspješan i sretan?

Kako započeti dan vrlo je često pitanje za milijun dolara. Većina ljudi živi na autopilotu i...

Zdrava prehrana – Osnovna načela zdrave prehrane i kako ih primijeniti?

Iako se stavovi donekle razlikuju, kod većine Osnovni principi slažu se stručnjaci iz svih područja. Zdrava prehrana jedan je...

Kako očistiti stan prirodnim sredstvima?

Iako među domaćicama prevladava mišljenje da prirodna sredstva nisu dovoljno učinkovita u čišćenju tvrdokornih mrlja, znaju i koliko...

Ljekovita svojstva aronije

Ljekovita svojstva aronije poznata su Indijcima stoljećima. Aronija je listopadni grm podrijetlom iz Sjeverne Amerike. U Rusiju je unesena...

Kako smanjiti apetit na zdrav način

Život u moderno doba ima brz ritam i jak apetit. Brzo jedemo i ne posvećujemo dovoljno vremena svom...

Kako koristiti prirodni kamen za uređenje dvorišta

Uređenje okoliša za mnoge vlasnike predstavlja završni korak u uređenju životnog okoliša. Bilo da se radi...

Hrana za mačke – što mačke nikako ne smiju jesti

Vlasnici kućnih ljubimaca često nisu informirani o hrani koja bi mogla negativno utjecati na njihove krznene prijatelje. Sigurno...