Prevedite web stranicu na strani jezik – što trebate znati?

- Advertisement -

Ako želite da Vašu web stranicu prebacite na strano tržište samo prevedite web stranicu na strani jezik u par jednostavnih koraka.

Pokrenuli ste vlastitu web stranicu, možda čak i uložili u nju, a sada je želite prevesti na drugi jezik i približiti stranom tržištu? Kako biste zadovoljili društvene i kulturološke preferencije svoje ciljne skupine, potrebno je prilagoditi određene online sadržaje.

To vam omogućuje da dosegnete novu publiku i povežete se sa svojim čitateljima na više razina. To je također odličan način za širenje na nova tržišta i povećanje prodaje. Bez obzira radi li se o web stranici tvrtke, klasičnom blogu, web portalu ili nekoj drugoj vrsti web prezentacije, vaša će publika svakako više cijeniti vaš rad ako je stranica prevedena na barem još jedan strani jezik.

Prijevod stranice značajno utječe na stjecanje većeg ugleda među čitateljima ili poslovnim partnerima, što su potvrdila i neka relevantna istraživanja.

prevedite web stranicu na strani jezik

Angažirajte prevoditeljsku agenciju

Ukoliko svoju web stranicu želite podići na višu i ozbiljniju razinu te dosegnuti puno širu publiku, a niste navikli pisati na stranom jeziku, na raspolaganju vam je usluga prijevoda web stranice koja je jedna od najtraženijih u posljednje vrijeme odgovarajuća prevoditeljska agencija.

Nakon što odlučite na koji jezik ćete prevesti stranicu, angažirajte prevoditeljsku agenciju. Navedene agencije obično u svom timu imaju prevoditelje koji slijede pravila SEO optimizacije, u skladu s određenim jezikom i kulturom.

Osim toga, jamče preciznost i jasnoću prijevoda, uzimajući u obzir kontekst, strukturu i jezične nijanse, čime svoju uslugu podižu na znatno višu razinu. Imajte na umu da dobar plasman na domaćem tržištu ne znači i dobar plasman u inozemstvu, bilo da je vaša stranica namijenjena kupcima i potencijalnim poslovnim partnerima ili stranoj publici koja će čitati vaš zabavni blog.

  S rastom prometa od 20,16% dmBiH završio poslovnu godinu 2021/22.

Dakle, ako ne želite angažirati profesionalnog copywritera za pisanje novog teksta na drugom jeziku, već želite prevesti već napisano, najbolje je i najpouzdanije koristiti usluge prevoditeljske agencije. Ona će vam svakako morati ponuditi stručnjaka koji će već postojeći tekst prevesti prema web standardima za SEO optimizaciju tražilica (optimizacija pretraživača). – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

prijevod

Prijevod web stranice na strani jezik – uobičajene pogreške

Nije lako pisati na stranom jeziku. Pogreške se javljaju kada sami odlučite prevesti stranicu, koristeći tzv strojno prevođenje. Najčešće se događaju pomoću nekih alata namijenjenih pisanju na stranom jeziku (najčešće engleskom). – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

Budući da automatizirani prijevod ne uzima u obzir kontekst ili jezične nijanse, dolazi do netočnih i doslovnih prijevoda. To može negativno utjecati na vaš ugled i udaljiti vašu publiku od vaše stranice. Googleovi pomoćni alati za pisanje i prevođenje na strani jezik također mogu biti od pomoći. To se posebno odnosi na one vezane uz gramatiku, pravopis, stil itd., kao i optimizaciju.

Štoviše, najbolji alati za pisanje tekstova prilagođeni su posebno za sadržaje na engleskom jeziku. No, ako niste dobar ili barem solidan poznavatelj nematerinjeg jezika na koji želite prevesti tekst, na njih se nikako nemojte pouzdati. Konkretno, nemojte se oslanjati na Google Translate u te svrhe.

Također, znajte da ne morate prevesti cijelu stranicu na ciljni jezik. Ne moraju se prevoditi sva područja vaše web stranice. Imajte na umu i kulturološke razlike. To znači da konkretan tekst i temu treba prilagoditi tržištu, podneblju i zemlji u kojoj nastupate. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

Možda ćete morati napisati potpuno novi sadržaj u skladu s tim za određene kategorije svoje web-lokacije, na primjer stranicu O stranici (O nama). U ovom slučaju, najbolje je angažirati kvalitetnog copywritera koji piše na jeziku na koji želite prevesti stranicu. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

  Partner MKF novčano nagradio eko obrtnike

Angažirajte copywritera sa znanjem stranog jezika

Najtraženiji su kvalitetni copywriteri koji znaju pisati na stranom jeziku. Određene će tekstove možda trebati ponovno napisati i prilagoditi klimi kojoj se želite obratiti. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

Budući da nije preporučljivo prevoditi cijeli sadržaj vaše stranice, o čemu je već bilo riječi, angažirajte pouzdanog copywritera. Treba znati napisati dobar tekst na stranom jeziku (na zadanu temu) i prilagoditi ga kulturnim razlikama. Ovo je vještina koju mogu svladati samo iskusni pisci sadržaja. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

prijevod

Ne postoji bolji način da svoju tvrtku predstavite stranom tržištu od prijevoda web stranice. To mu daje globalnu dimenziju. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

Besprijekorno korisničko iskustvo, kao i razumijevanje jezika, ključni su za izgradnju povjerenja u online svijetu koji ste stvorili. Također utječe na stjecanje klijenata i sljedbenika diljem svijeta. – (Prevedite web stranicu na strani jezik)

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

FIS donirao 30.000 KM udruženjima za brigu o djeci sa posebnim potrebama

Kompanija FIS donirala je ukupno 30.000 KM za 17 udruženja za brigu o djeci sa posebnim potrebama koja...

Budi brz, ali ne žuri

Siguran i zajamčen uspjeh krije se u jednostavnosti, kako navode pisci u knjizi "Budi brz, ali ne žuri". U...

(FOTO) dm dialogicum Sarajevo / Za kraj godine dm u znaku dijaloga

Na novogodišnjem druženju s medijima, održanom 22.12.2022,  kompanija dm drogerie markt predstavila je novi naziv sjedišta kompanije koje...

Nove pogodnosti za korisnike Addiko Mastercard Business kartice

Korisnici Addiko Mastercard Business kartica odnedavno mogu uživati u dodatnim pogodnostima na aerodromima u Sarajevu, Beču i Beogradu....

Sve je lakše kad se podijeli sa Visa karticama Intesa Sanpaolo Banke

Ove jeseni Intesa Sanpaolo Banka uvela je posebnu pogodnost za sve klijente korisnike Visa Inspire i Visa Platinum...

Razgovor za posao – kako ostaviti najbolji dojam?

Idete na razgovor za posao i niste sigurni kako da ostavite najbolji dojam? Donosimo Vam nekoliko savjeta koji...

Razlike među generacijama – znate li kojoj pripadate?

Pojmovi poput Tiha često se nalaze na raznim portalima generacija, baby boomers te generacija X, Y ili...