back to top

Pitate li se trebam li zaštititi psa od buha i krpelja? Ne brinite se jer ste na pravom mjestu.

Vrijeme je lijepo i vi i vaš krzneni prijatelj ćete prirodno provoditi više vremena vani. Duge šetnje, odlazak u park ili trčanje u prirodi idealna su fizička aktivnost za vašeg ljubimca. Nažalost, to je i idealan način za Vaš pas pokupi razne parazite kao što su uši, buhe i krpelji.

Ove male štetočine brzo se zabuše u njihovo krzno, osim ako ih ne eliminirate na vrijeme. Iz tog razloga neophodna je zaštita psa od buha i krpelja prije bilo kakvih aktivnosti na otvorenom.

Zaštita psa od buha i krpelja omogućuje mu da se igra u travi.

Prije odluke koju vrstu zaštite koristiti, potrebno je temeljito istraživanje. Na tržištu je dostupni mnogi preparati a kada počnete čitati informacije o njima, možete se osjećati zbunjeno.

Niste sigurni koje je najidealnije rješenje za vas i vašeg ljubimca. U ovom tekstu ćete pronaći osnovne informacije o preparatima za zaštitu od buha i krpeljakao i njihov prednosti i nedostatci.

Šampon protiv buha i krpelja

Osim što pomaže u suzbijanju buha i krpelja, šamponi pomoći će vam i kod kupanja vašeg psa. Aplikacija je izuzetno jednostavna: okupajte psa, šamponirajte i isperite.

Većina proizvođača preporučuje šamponiranje vašeg psa jednom tjedno ili svaki drugi tjedan. Nažalost, ako vaš kućni ljubimac se smokri, posljedica šampon prestajepa hoćeš tretman se mora ponoviti.

Sastojke šampona možete pročitati i na ambalaži, jer se nerijetko događa da su potpuno prirodni, te da su primjereni za pse s osjetljivom kožom ili dlakom, sklonima dermatitisu i drugim kožnim bolestima.

Sprejevi protiv buha i krpelja

Sprejevi uglavnom su namijenjeni zaštitite pse samo od buha i krpelja. Što se tiče drugih vanjskih parazita, poput ušiju, pročitajte na pakiranju štiti li proizvod i od njih.

Ovisno o proizvođaču, morat ćete ponavljati tretman od jednom svaka tri mjeseca do jednom ili dva puta mjesečno. I ti ćeš pročitajte na boci. Neki od njih jesu vodootporantako da možete dopustiti ljubimcu da pljusnuti u voduali nikad 48 sati prije i poslije tretmana.

Nanosi se sprej u korijenu kose pa prvo ga otvoriš da vidiš kožu, dobro ravnomjerno raspršite u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Krajolik oko njuške i očiju liječiti radeći nanesite proizvod na krpu ili rukavicu i nježno utrljajte, pazeći da ne dospije u oči, uši i nosnice. Kada se sprej osuši, pas je zaštićen ubrzao širenje preparata također se preporučuje četkanje psa oko sat vremena nakon nanošenja spreja.

Zaštititi psa od buha i krpelja

Ampule protiv buha i krpelja

Ampule predstavljati vrlo učinkovito način obrane od buha i krpelja, ako se pravilno koristi. Mnogi vlasnici pasa ne čitaju dobro upute i ne nanose pripravak pravilno, pa nije dovoljno učinkovit.

Ti moraš dobro raširite dlaku psa uubrizgajte sadržaj ampule izravno na kožu od vrata do repa. Za većinu najčešćih vanjskih parazita ampule su djelotvoran do četiri tjedna.

No, prema uputama proizvođača, vaš dlakavi prijatelj ne smije se smočiti niti kupati dok je na snazi. Čak i ako na ampulama piše da su vodootporne, prečesto kupanje može dovesti do smanjenog učinka.

Ogrlice protiv buha i krpelja

Ogrlice predstavljati najdugotrajniji oblik zaštite jer traju od šest do osam mjeseci. To je ujedno i njihova najveća prednost.

Ako ga stavite psu početkom proljeća, mirni ste do kasne jeseni ili početka zime. Većina ogrlica bez mirisa su i vodootpornitako da vaš pas se može kupati dok ih nosite. Ogrlica je postavljena malo čvršće od one za koju vežete povodac.

Međutim, imajte na umu da bi trebali biste moći provući prst ili dva između ogrlice i vrata vašeg ljubimca da mu ne bi bilo tijesno. Pazite i da ogrlica ne bude previše labava oko vrata jer tada neće imati nikakvog učinka. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Psi se često vole češkati po području gdje se nalazi ogrlica, i provjerite s vremena na vrijeme je li još dovoljno čvrsto i je li njegov učinak još uvijek traje. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Tablete protiv vanjskih (i unutarnjih) parazita

Tablete protiv parazita osmišljene su kao ukusan međuobrok najčešće s mirisom teletine ili junetine, pa će i vašem ljubimcu biti ukusni ne bi trebao imati problema da ih pojede. Još jedna velika prednost ovih tableta je ta pas se može nesmetano kupati koliko god hoće i to također neće smanjiti njihov učinak.

Od dvije vrste tableta na tržištu: oni koji štite samo od vanjskih parazita i oni koji štite od najčešćih vanjskih i unutarnjih parazita. Tablete za zaštitu od vanjskih nametnika štite od buha, ušiju, krpelja i komaraca, dok one za vanjsku i unutarnju zaštitu štite i od najčešćih unutarnjih nametnika: glista i srčanika. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Glavna prednost onih koji štite samo izvana što duže traju – oko tri mjesecadok oni koji štite i izvana i iznutra paraziti traju vječno četiri do pet tjedana. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Puder protiv buha i krpelja za štence

psići su posebno osjetljiva skupina a kao što im je potrebna posebna prehrana i pažnja, tako im nisu ni sva navedena sredstva namijenjena. Stoga dobro pročitajte za koju dob psa je namijenjen preparat za koji se odlučite. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Za štenci do osam tjedana starosti je najbolji za korištenje prah protiv buha i krpelja. Praškasta tvar obrišite psa i pričekajte dva sata da djeluje. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Zatim možete očistiti ili usisati višak. Psa se ne smije kupati jer će se na taj način isprati lijek. Postupak je potrebno je ponavljati od jedan do tri puta tjednoovisno o proizvođaču. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

štene koje ima zaštitu od buha i krpelja

Na kraju, izbor je vaš. Vi najbolje poznajete svog psa prema svojim navikama ti ćeš odlučiti kakva mu je zaštita potrebna. Ako ne mokri se često ili ne voli vodu, šamponi, sprejevi i ampule bit će sasvim zadovoljavajuće. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Samo se uvjeri u to nanesite proizvod prema uputama tako da traje koliko je naznačeno na pakiranju. Ako nešto želiš, hoćeš primijeniti jednom i ne brini o tome do kraja sezone, zaštiti psa od buha i krpelja ogrlicom je najbolja opcija za vas. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

Međutim, ako samo želite jednostavna primjena pripreme, tableta je najbolja jer će svojim mirisom i okusom biti privlačna psu. – (Zaštititi psa od buha i krpelja)

U slučaju da pas pokaže neželjenu reakciju na proizvod koji ste nanijeli, odmah se obratite veterinaru.

PREPORUKA

Čajevi za mršavljenje – TOP 5 najboljih

Šta su čajevi za mršavljenje? Čajevi za mršavljenje su čajevi koji se posebno prave sa ciljem da pomognu u...

Kako poticati učenje kod djece

Ako se pitate kako poticati učenje kod djece, ne brinite se jer ste na pravom mjestu. Mozak djeteta razvija...

Kako lako dobiti plavu kosu kod kuće?

Jeste li umorni od svoje trenutne boje kose i tražite promjenu?Želite transformirati svoj izgled tako što ćete...

Praktični savjeti kako sami izraditi namještaj

Uređenje doma može biti izazovno, ali uz prave savjete može se pretvoriti u kreativan i zabavan proces....

Pet odličnih portala za žene koje vrijedi pratiti

Donosimo vam pet odličnih portala za žene koji obiluju edukativnim, zanimljivim i zabavnim ženskim temama. Način na koji danas...

Zašto su važne čestitke za rođendan

Pisanje čestitki za rođendan predstavlja jednu od najstarijih i najtoplijih tradicija koju ljudska kultura njeguje. Ova jednostavna, ali...

Kako se pripremiti za odmor izvan sezone

One koji već žale za morem, razveselit će vijest da ne moraju čekati sljedeće ljeto kako bi ponovno...

Kako ukloniti kamenac sa zuba: dentalna i prirodna rješenja

Kamenac se pojavljuje na zubima u obliku taloženih čvrstih naslaga, koje nastaju skupljanjem i mineralizacijom bakterija plaka. Kako ukloniti...