back to top

Poslovna moda – što nositi, a što izbjegavati na poslovnim sastancima?

U svijetu gdje prvi dojam može biti ključan za uspjeh, poslovna moda više nije samo stvar estetike, već i strateškog predstavljanja.

Osim što vam pomaže da se osjećate samopouzdano, pravilno odabrana odjeća i obuća šalju poruku o vašoj profesionalnosti i ozbiljnosti.

Iako je odjeća često u prvom planu kada razmišljamo o poslovnom izgledu, obuća može biti jednako, ako ne i više, značajna. Ne samo da cipele mogu “napraviti ili slomiti” cjelokupni izgled, one također igraju ključnu ulogu u tome kako se osjećate tijekom dugih sati provedenih na poslu ili na poslovnim sastancima.

Ženama se često postavljaju različiti izazovi kada je u pitanju poslovna moda. Od balansiranja između profesionalnog i atraktivnog izgleda, do izbora obuće koja će biti udobna, ali i estetski prihvatljiva.

Čizme u poslovnom okruženju – da ili ne?

Nošenje čizama u poslovnom okruženju tema je koja često izaziva podijeljena mišljenja. Dok neki smatraju da čizme donose dozu elegancije i sofisticiranosti, drugi su mišljenja da mogu djelovati previše opušteno ili čak neozbiljno. Kao i u mnogim aspektima poslovne mode, ključ je u pravilnom odabiru modela i načinu kombiniranja s ostalom odjećom.

Ako ste u situaciji gdje razmatrate nošenje čizama na poslovni sastanak ili intervju, prvo se zapitajte kakav je “dress code” u tvrtki ili industriji u kojoj djelujete. U nekim, posebno konzervativnim sektorima, klasične salonke su još uvijek “sigurna opcija”, dok u modernijim i kreativnijim industrijama možete imati više slobode u odabiru obuće.

Jedan od brandova koji nudi raznoliku paletu čizama, od casual do elegantnih modela, su Tamaris čizme. S njihovim širokim rasponom stilova, lako je pronaći par koji će se uklopiti u vaš poslovni izgled, bez da izgubite na profesionalnosti. Osim što su estetski prihvatljive, Tamaris čizme su poznate i po svojoj udobnosti, što je ključno za dugotrajno nošenje, posebno ako vaš posao zahtijeva mnogo stajanja ili hodanja.

Generalno čizme mogu biti sasvim prihvatljiva opcija za poslovne prilike, ali kao i uvijek, kontekst je kralj. Odabir pravog para čizama koji se uklapa u okruženje u kojem radite, i koji je u skladu s vašom cjelokupnom garderobom, može vam pomoći da ostavite dobar dojam, dok istovremeno održavate visoku razinu komfora.

Kako izabrati cipele za razne poslovne događaje?

Odluka o tome koje cipele obuti za različite poslovne događaje može biti i komplicirana i stresna. Od seminara i konferencija do poslovnih večera i razgovora za posao, svaka prilika zahtijeva određeni stil i razinu formalnosti. No, ne brinite, postoji nekoliko univerzalnih pravila i trendova koji vam mogu pomoći da napravite pravi izbor.

U posljednjim godinama, trendovi u poslovnoj obući za žene postaju sve svestraniji. Dok su klasične crne salonke s malom ili srednjom petom i dalje opcija koja neće pogriješiti, sve više je prihvatljivo nositi i boje, teksture i različite vrste materijala. Na primjer, u kreativnim industrijama i start-upovima, često je dozvoljeno i poželjno nositi obuću koja odražava individualni stil, uključujući i trendy tenisice.

Kada je riječ o formalnijim događajima, poput poslovnih večera ili gala priredbi, visoke potpetice ili elegantne sandale su najčešći izbor. Ovdje je važno napomenuti da se uvijek trebate osjećati ugodno u onome što nosite; ako niste naviknuti na visoke pete, nemojte se osjećati prisiljenima nositi ih samo zato što su “formalna” opcija.

Za široku ponudu kvalitetnih ženskih cipela koje mogu odgovarati raznim poslovnim prilikama, možete posjetiti https://ecipele.hr/c/zenske i pogledati različite stilove i modele, od klasičnih do modernih, što vam omogućuje da pronađete obuću koja će najbolje odgovarati vašem specifičnom ukusu ili konkretnim potrebama. U svakom slučaju, izbor cipela za poslovne događaje ovisi o više faktora: vrsti događanja, industriji u kojoj radite, ali i vašem osobnom stilu i komforu. Ključ je u balansiranju između elegancije i udobnosti, a s obzirom na današnje trendove i opcije, srećom, ne morate žrtvovati jedno za drugo.

Preporuka

Cijene stanova u Sarajevu od 2.500 do 8.000 KM/m2

Pet savjeta za kupovinu kuće ili stana Tržište nekretnina u BiH, za razliku od tržišta nekretnina u SAD-u...

Svaki vikend je shopping vikend uz Addiko Mastercard kartice

Popusti pri kupovini kod odabranih trgovaca za plaćanje bilo kojom Addiko Mastercard karticom. Užitak u kupovini od ovog vikenda...

Globalhost d.o.o. širi svoje poslovanje preuzimanjem servisa Genesis

U najnovijem razvoju događaja na tržištu web hostinga i IT usluga, vodeća bosanskohercegovačka web hosting kompanija Globalhost d.o.o....

Mejra Juzbašić Bajgorić: Žene i muškarci trebaju imati jednake uslove za napredovanje u karijeri

Mejra Juzbašić Bajgorić, regionalna direktorica Finance in Motion za Jugoistočnu Evropu, dio je programa Ženska Mentorska Mreža u...

(FOTO) Narodnim kuhinjama širom BiH dm donirao 9.062 obroka

Nakon što je na datum 26.11.2022. dm BiH odvojio 5% od ukupnog prometa kako bi donirao narodnim kuhinjama...

10 korisnih savjeta za razgovor za posao

Donosimo Vam nekoliko korisnih savjeta za razgovor za posao. Jeste li prošli kroz taj osjećaj straha i nesigurnosti nakon...

Od lokalnog kanala do globalnog fenomena u okrilju TNT grupacije

Kanal 6 televizija, jedan od najgledanijih medijskih izvora u Bosni i Hercegovini i šire, s ponosom obilježava svoju...