Funkcionalnost mobilnog telefona – Kako što dulje očuvati?

- Advertisement -

Funkcionalnost mobilnog telefona ima određeni vijek trajanja, ali postoje i načini koje možemo primijeniti da produžimo životni vijek mobilnog telefona.

Mobilni telefoni su uređaji suvremene tehnologije za čiju se izradu koriste osjetljivi materijali, stoga zahtijevaju adekvatnu upotrebu, zaštitu, kao i redovito održavanje od strane pružatelja mobilnih usluga, ako je potrebno.

Proizvođači pokušavaju stvoriti savršen sklad između unutarnjih komponenti i vanjskog izgleda telefona, kako bi dobili najbolji mogući proizvod pogodan za svakodnevnu upotrebu od strane korisnika.

S druge strane, problem može nastati u načinu na koji se vlasnici telefona odnose prema njima. To je sasvim čest slučaj nemarno ponašanje i nedovoljna zaštitaa kao uzrok možemo uzeti široku dostupnost mobilnih telefona, što nekim korisnicima omogućuje njihovo podcjenjivanje i skladištenje.

U nastavku teksta doznajte više o savjetima vezanim uz očuvanje telefona za njegovu maksimalnu dugovječnost.

Potrebna telefonska oprema za adekvatnu zaštitu od vanjskih utjecaja

Mobilni telefoni zahtijevaju vanjsku zaštitu zbog brojnih nepredviđenih okolnosti koje ih mogu zadesiti. Razni su uzroci i mogućnosti oštećenja mobilnih uređaja, a on je definitivno najčešći pada na tvrdu podlogu što može uzrokovati pucanje ekrana.

Zaštitite ekran svog telefona postavljanjem zaštitnog stakla na površinu ekrana i na taj način osigurava svoj mobilni uređaj sigurnost od ogrebotina i udara o tvrdu podlogu. Može se dogoditi da se samo staklo ošteti, ali ga možete zamijeniti i postaviti drugo te tako spasiti svoj mobitel od dugotrajnijeg oštećenja.

  Kako privući kupce besplatnim poslovnim profilom

Telefoni koji nemaju zaštitno staklo, a izloženi su češćim ogrebotinama, padovima i sličnim okolnostima uzrokovanim nemarnim i nespretnim ponašanjem, gotovo će sigurno imati kraći životni vijek.

Osim zaštitnih stakala, izdvajamo maske za mobitele, kao još jedan element iz kategorije opreme za navedene uređaje, bez obzira radi li se o iPhoneu ili Android telefoni.

Oni su također vrlo važni za produljenje vijeka trajanja telefona, s obzirom na to da ublažavaju utjecaj vanjskih faktora u vidu ogrebotina i udaraca.

Poznati mit o baterijama mobitela

funkcionalnost mobilnog telefona
Funkcionalnost mobilnog telefona može biti duža

Zasigurno je svatko od nas barem jednom čuo priču da svaki novi telefon treba puniti iz 3 puta po 12 sati kako bi se baterija pravilno formirala.

To je vrijedilo kada govorimo o razdoblju od prije 10-ak godina kada su još bili u uporabi nikal-metal-hibridne baterijei zato ste vjerojatno čuli od svojih roditelja da se svaki mobitel mora puniti na takav način.

Međutim, danas većina mobilnih uređaja ima litij-ionske baterije, a potrebno im je samo primarno punjenje od 12 sati neprekidno. Naravno, ni ova tvrdnja nije u potpunosti provjerena, ali mnogi prakticiraju opisanu aktivnost kako bi bili sigurni.

Litij-ionske baterije imaju znatno dulji vijek trajanja od prethodnih modela i mogu se prazniti i puniti više puta. Ove baterije se mogu puniti, a još je bolje ne dopustiti da se svaki put potpuno isprazne. Međutim, uzmite u obzir da često nadopunjavanje smanjuje njihovu dugovječnost.

Ono što je potvrđeno i svakako poželjno za bateriju mobitela je da se prazni dok se telefon ne ugasi kako bi se ponovno pokrenuo i osvježio operativni sustav. Najbolje je ovu aktivnost prakticirati barem jednom mjesečno. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

Također, ako ste aktivni na društvenim mrežama i redovito koristite aplikacije poput YouTubea, InstagramTik Tok i drugi, ne očekujte da će vam baterija trajati predugo i budite spremni nadopuniti je u svakoj situaciji.

  GOOD HACK - softverska rješenja za bolji rad javne uprave, obrazovanje ili ekološku svijest

Potrebno je pronaći određeni sklad pri punjenju baterije, kako bi što dulje trajala i funkcionirala na pravi način. Također, ne pokušavajte sami izvršiti bilo kakve potencijalno potrebne popravke, kao što to većina radi baterija integrirana s uređajemi zahtijeva pomoć stručnjaka. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

Kako se mobilni telefon ponaša kada je izložen ekstremnim temperaturama?

Mobilni uređaji definitivno ne vole ekstremne vremenske uvjete pa ih nema potrebe izlagati visoke temperature i hladnoća.

Niske temperature utječu život baterije i imati negativne posljedice na nju. Također, može se dogoditi da telefon ne reagira na dodir ili slika na ekranu postane mutna kada je izložena hladnom zraku. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

funkcionalnost mobilnog telefona
Funkcionalnost mobilnog telefona ima određeni vijek trajanja

Najveći problem može nastati kada mobilni uređaj padne na tvrdu podlogu na temperaturama ispod ništice jer dolazi do toga pucanje ekrana. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

S druge strane, telefonu također ne odgovaraju visoke temperature zbog ubrzavanja kemijskih reakcija i oštećenja strukture zadužene za održavanje napona. Osim toga, površinski sloj zaslona prilično je krhak, a pretjerano izlaganje suncu može ga oštetiti oštetiti zaslon.

Najprikladnija temperatura za sve uređaje visoke tehnologije, pa tako i za mobilne telefone, je 23 stupnja, što i jest sobna temperaturaa ako ga trebate koristiti u ekstremnijim uvjetima, pokušajte to učiniti u kratkim vremenskim intervalima. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

Dugovječnost telefona je dosta upitna i ovisi o mnogo faktora. Neki od njih tiču ​​se kvalitete samog uređaja, stoga pokušajte odabrati najbolji model za novac koji ste spremni izdvojiti. Osim toga, način korištenja igra veliku ulogu i može biti presudan u određenim situacijama.

No, ako imate kvalitetnu zaštitnu opremu, pametno koristite i punite bateriju te ne koristite mobitel na ekstremnim temperaturama, sigurno mu možete produžiti vijek trajanja. Redoviti odlasci u radionicu za popravak mobilnih uređaja također puno pomažu ako dođe do većih kvarova. Za detaljnije informacije raspitajte se prema tome koji model telefona imate. – (Funkcionalnost mobilnog telefona)

  Studenti kreirali rješenja za unapređenje života u lokalnim zajednicama

PREPORUKA

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

Počela deseta NetWork konferencija, u fokusu cyber sigurnost i inovacije

Trodnevna konferencija “NetWork 10” u organizaciji agencije Communis počela je u srijedu u Neumu, javili su organizatori.Ističu kako...

Kvarovi na laptopu – Kako prepoznati i popraviti 4 najčešća kvara?

Kvarovi na laptopu mogu biti veoma frustrirajući i neočekivani. Ako imate problema sa Vašim laptopom pročitajte članak i...

Nove tehnologije koje su tu da ostave trag

Kako će AI i machine learning promijeniti svijet AI (umjetna inteligencija) i machine learning (učenje strojeva) su tehnologije koje...

Vivacom u vlasništvu United Grupe je globalno najbrže rastući provajder satelitskih usluga

Vivacom, bugarska telekomunikacijska kompanija u vlasništvu United Grupe, osvojila je vrhunsko priznanje na prestižnoj međunarodnoj rang-listi. Vivacom je sada...

Vozačke navike – koja vas od ovih najviše živcira?

Većina vozača današnjice posjeduje vozačke navike koje nisu za pohvalu. Većina vozača barem jednom dnevno, u sebi ili naglas,...

Unutar Microsoftove misije izgradnje najvećeg igračkog carstva na planetu

Iako prolazi kroz vrlo rigorozan proces pregleda u Federalnoj trgovačkoj komisiji (FTC), Microsoftova kupnja Activision Blizzarda najveća...

Studenti kreirali rješenja za unapređenje života u lokalnim zajednicama

Studenti kreirali rješenja za unapređenje života - GOOD HACK – hackathon takmičenje u organizaciji Telemach fondacije i uz...

United Grupa postala članica responsible business ALLIANCE-A

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Evropi, u okviru koje u BiH posluje telekomunikacijski...