Tehnička škola Daruvar dobila opremu za potrebe radioničkih vježbi

Tvrtka ProElektronika iz Zagreba potpisnik je hvale vrijedne donacije industrijske opreme za Tehničku školu Daruvar. Odlični poslovni rezultati u prošloj godini, te činjenica da je u pitanju matična škola direktora ove brzorastuće tvrtke, doveli su do ovakve odluke, kojoj je cilj bio opremiti radionicu u kojoj će učenici moći spremati svoje maturalne radove na najnovijim tehnologijama.

Nakon odlično odrađene godine i statusa vodećeg distributera opreme za industrijsku automatizaciju, firma ProElektronika je odučila „vratiti“ dio sredstava nazad u zajednicu, kako bi pomogla u razvoju mladih snaga i kako bi ih što bolje pripremila za fakultetsko obrazovanje ili početak rada u struci sa stvarnim i realnim najmodernijim komponentama.“ – rekao je ovom prilikom Dario Novak, direktor tvrtke i bivši učenik Tehničke škole Daruvar.

Tehnička škola Daruvar dobila vrijednu donaciju

Na svojim internet stranicama oglasila se i Tehnička škola Daruvar, kojoj će ovakva donacija puno pomoći za stvaranje novih inženjera. Donaciju je osobno dostavio Dario Novak, koji je tako posjetio svoju bivši školu, a nagradu je uručio ravnateljici škole, voditelju praktične nastave i učenicima četvrtog razreda koji već počinju spremati svoje maturalne radove na novoj opremi.

Tehnička škola Daruvar je zaprimila vrijednu donaciju opreme za industrijsku automatizaciju. Oprema će se koristiti za potrebe radioničkih vježbi u zanimanjima tehničar za mehatroniku i tehničar za elektroniku. Radeći na modernoj doniranoj opremi naši će učenici držati korak s novitetima i stalnim napretkom u industriji te spremno ući u svijet rada. Dario Novak je bivši učenik Tehničke škole Daruvar koji je svoje školovanje u Daruvaru završio 1993. godine. Cijeli spektar usluga i proizvoda kojima upravlja gospodin Novak možete pogledati na njihovim internet stranicama.“ – stoji u objavi škole.

ProElektronika najavila novu donaciju

Tvrtka ProElektronika će također u sljedećoj fazi donacije donirati i daljnju opremu, kao što su servo sustavi, PLC i HMI, te educirati Profesore praktične nastave kako bi što bolje prenijeli znanje učenicima i osposobili ih za život nakon srednje škole.“ – najavio je Dario Novak novu donaciju.

Vrijednost donirane opreme iznosi 13.000 eura, no još veća vrijednost je u činjenici da će se na njoj sada moći kvalitetno školovati budući naraštaji tehničara za mehatroniku i elektroniku.

Kako je nastalo skijanje – povijest skijanja

Ako se pitate kako je nastalo skijanje pročitajte nastavak članka i saznajte zanimljivu priču. Vjerojatno mislite da je skijanje...

Kako prepoznati jednačenje suglasnika po mjestu izgovora

Jednačenje suglasnika po mjestu izgovora je glasovna promjena koja najčešće dovodi do greške u izgovoru, ali i u pisanju. Takve pogreške ne...

Kako naučiti dijete da gleda na sat

U nastavku teksta pronaći ćete korisne savjete kako naučiti dijete da gleda na sat, na i zabavan jednostavan...

Medicinska praksa – Najbizarnije u povijesti

Medicinska praksa u povijesti bila je u potpunosti bizarna. Neke stvari će vas šokirati i ostaviti bez teksta. Prije...

Riješite brige jednostavno

Brige su se uvukle između pramenova kose, zapetljale oko gumba na haljini, preteške vise s ušiju i ne...

Kako zavoljeti čitanje i zašto je čitanje knjiga toliko važno

U nastavku članka saznajte kako zavoljeti čitanje i zašto je čitanje knjiga toliko važno. U ovom tekstu pokušat ćemo...

Aktivni ugljen – čemu služi i kako se koristi?

Iako ne zvuči tako, aktivni ugljen je pripravak koji se može naći u apoteci. Nije klasičan lijek, već je farmaceutsko sredstvo....

Razum ili srce ?

Razum ili srce? U današnje vrijeme, čini se, više slijedimo razum nego srce. No, često si postavljamo upravo...