Tehnička škola Daruvar dobila opremu za potrebe radioničkih vježbi

Tvrtka ProElektronika iz Zagreba potpisnik je hvale vrijedne donacije industrijske opreme za Tehničku školu Daruvar. Odlični poslovni rezultati u prošloj godini, te činjenica da je u pitanju matična škola direktora ove brzorastuće tvrtke, doveli su do ovakve odluke, kojoj je cilj bio opremiti radionicu u kojoj će učenici moći spremati svoje maturalne radove na najnovijim tehnologijama.

Nakon odlično odrađene godine i statusa vodećeg distributera opreme za industrijsku automatizaciju, firma ProElektronika je odučila „vratiti“ dio sredstava nazad u zajednicu, kako bi pomogla u razvoju mladih snaga i kako bi ih što bolje pripremila za fakultetsko obrazovanje ili početak rada u struci sa stvarnim i realnim najmodernijim komponentama.“ – rekao je ovom prilikom Dario Novak, direktor tvrtke i bivši učenik Tehničke škole Daruvar.

Tehnička škola Daruvar dobila vrijednu donaciju

Na svojim internet stranicama oglasila se i Tehnička škola Daruvar, kojoj će ovakva donacija puno pomoći za stvaranje novih inženjera. Donaciju je osobno dostavio Dario Novak, koji je tako posjetio svoju bivši školu, a nagradu je uručio ravnateljici škole, voditelju praktične nastave i učenicima četvrtog razreda koji već počinju spremati svoje maturalne radove na novoj opremi.

Tehnička škola Daruvar je zaprimila vrijednu donaciju opreme za industrijsku automatizaciju. Oprema će se koristiti za potrebe radioničkih vježbi u zanimanjima tehničar za mehatroniku i tehničar za elektroniku. Radeći na modernoj doniranoj opremi naši će učenici držati korak s novitetima i stalnim napretkom u industriji te spremno ući u svijet rada. Dario Novak je bivši učenik Tehničke škole Daruvar koji je svoje školovanje u Daruvaru završio 1993. godine. Cijeli spektar usluga i proizvoda kojima upravlja gospodin Novak možete pogledati na njihovim internet stranicama.“ – stoji u objavi škole.

ProElektronika najavila novu donaciju

Tvrtka ProElektronika će također u sljedećoj fazi donacije donirati i daljnju opremu, kao što su servo sustavi, PLC i HMI, te educirati Profesore praktične nastave kako bi što bolje prenijeli znanje učenicima i osposobili ih za život nakon srednje škole.“ – najavio je Dario Novak novu donaciju.

Vrijednost donirane opreme iznosi 13.000 eura, no još veća vrijednost je u činjenici da će se na njoj sada moći kvalitetno školovati budući naraštaji tehničara za mehatroniku i elektroniku.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Možda vas zanima

Što su glagolski prilozi i kako ih razlikovati

Glagolski prilozi često zbunjuju učenike. Zbog sličnosti u nazivu još se češće javljaju nedoumice kako ih razlikovati. Iako imaju neke...

Kišobran

Kad vani pada kiša, naš vjerni pratilac je skromni kišobran. Postoji mnogo različitih vrsta kišobrana: klasični, sklopivi, prozirni, olujni,...

Izreke i citati o prijateljstvu

Ovo su najbolje izreke i citati o prijateljstvu. Otkrijte što su to poznati književnici, filozofi, glumci i umjetnici...

6 aplikacija za koje niste znali, a koje će vam olakšati život

Napredak tehnologije doveo je do toga da imamo previše informacija pred sobom. Ovih 6 aplikacija za koje niste...

Što učiniti kada vaš pas neprestano laje?

Pitate se što učiniti kada vaš pas neprestano laje? Evo nekoliko korisnih savjeta za Vas! Psi su među kućnim...

Kako prepoznati jednačenje suglasnika po mjestu izgovora

Jednačenje suglasnika po mjestu izgovora je glasovna promjena koja najčešće dovodi do greške u izgovoru, ali i u pisanju. Takve pogreške ne...

Veze na daljinu – kako prevladati izazove?

Veze na daljinu teško je održavati. Obitelj i prijatelji često će vam reći da se ne nadate previše da...

Boje

Što boje govore o Vama i kako utječu na Vaš život? Saznajte nevjerovatne činjenice koje otkrivaju mnogo o...